Speculaastaart

Speculaastaart

Speculaastaart

Anijs Appel Cupcakes

  • - 100 gr amandelmeel
  • - 250 gr speltmeel
  • - 150 gr dadels
  • - 100 gr kokosolie gesmolten
  • - 1 ei gesplitst (eigeel - eiwit)
  • - 3 el speculaaskruiden
  • - 1/2 zakje bakpoeder
  • - handvol witte amandelen decoratie
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ontpit de dadels indien nodig. Zijn ze wat uitgedroogd dan even kort wellen in heet water voor gebruik. Houdt 2-3 dadels apart.
  • Begin met de spijs maken:
  • In een keukenmachine maal je eerst de dadels fijn, vervolgens voeg je er de amandelmeel aan toe en mix je dit kort samen. Je hebt nu spijs voor de middenlaag. Dit zet je nu even weg in een schaal in de koelkast.
  • Maak het deeg:
  • Maal de resterende dadels nu weer eerst fijn in de keukenmachine en voeg daar de smeltmeel aan toe. Mix weer even kort, voeg er het eiwit, bakpoeder, speculaaskruiden en snuf zout aan toe.
  • Mix weer kort en doe er ondertussen de gesmolten kokosolie bij. Mix tot alles goed gemengd is.
  • Het is een beetje een droog en korrelig deeg uiteindelijk.
  • Verdeel het deeg in twee├źn.
  • Neem een ronde bakvorm ongeveer 20 cm doorsnede. Leg er een bakpapiertje in en vet de randen in met wat olie. Maak nu met de ene helft van het deeg een bodem in de bakvorm. Vervolgens neem je het spijs en maakt daar de tussenlaag mee, daarboven op laatste deel van het deeg en smeer deze laag in met wat eigeel. Garneer met de witte amandelen.
  • De taart kan nu 25 tot 30 minuten de oven in.
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/speculaastaart/