Pruimentaart

Pruimentaart

Yield: 8-10

Pruimentaart

  • 2 el honing voor over de pruimen
  • 2 el honing of 1 el steviala in deeg
  • 125 gr zachte boter of kokosolie
  • 2 grote eieren of 3 kleine
  • 50 gr amandelmeel + 150 gr spelt of volkorenmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 2 tl vanille extract
  • rasp van een citroen en de sap van een halve citroen
  • 1/2 theelepel zout
  • 25 gr ongezouten en ongebrande notenmix
  • Was de pruimen, snijd ze doormidden en verwijder de pit.
  • Leg in een schaal en doe er 2 el honing doorheen mengen. Zet weg, liefst voor een uur.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Aan de slag met deeg:
  • Doe de amandelmeel, smeltmeel, citroenrasp, bakpoeder en zout in een kom en roer door.
  • Mix 125 gr roomboter met de 3 eieren, voeg hier ook vanille extract en citroensap aan toe.
  • Doe nu de droge ingrediënten bij natte mengsel en mix tot een geheel.
  • Voeg tijdens mixen nog eens 2 el honing toe.
  • Neem een ronde bakvorm of schaal en verdeel het deeg hier over de bodem.
  • Leg nu alle helften van de pruimen in cirkels op het deeg en druk klein beetje aan.
  • De notenmix nu erboven op verdelen, lekker los uit de hand.
  • Zet de taart nu in de oven voor ongeveer 30 minuten. Maak je een cakevorm, dan zal het wat langer duren voor deeg gaar is. Prik met een satéprikker om te checken.
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/pruimentaart/