Pruimentaart

Pruimentaart

Yield: 8-10

Pruimentaart

  • 2 el honing voor over de pruimen
  • 2 el honing of 1 el steviala in deeg
  • 125 gr zachte boter of kokosolie
  • 2 grote eieren of 3 kleine
  • 50 gr amandelmeel + 150 gr spelt of volkorenmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 2 tl vanille extract
  • rasp van een citroen en de sap van een halve citroen
  • 1/2 theelepel zout
  • 25 gr ongezouten en ongebrande notenmix
  • Was de pruimen, snijd ze doormidden en verwijder de pit.
  • Leg in een schaal en doe er 2 el honing doorheen mengen. Zet weg, liefst voor een uur.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Aan de slag met deeg:
  • Doe de amandelmeel, smeltmeel, citroenrasp, bakpoeder en zout in een kom en roer door.
  • Mix 125 gr roomboter met de 3 eieren, voeg hier ook vanille extract en citroensap aan toe.
  • Doe nu de droge ingredi├źnten bij natte mengsel en mix tot een geheel.
  • Voeg tijdens mixen nog eens 2 el honing toe.
  • Neem een ronde bakvorm of schaal en verdeel het deeg hier over de bodem.
  • Leg nu alle helften van de pruimen in cirkels op het deeg en druk klein beetje aan.
  • De notenmix nu erboven op verdelen, lekker los uit de hand.
  • Zet de taart nu in de oven voor ongeveer 30 minuten. Maak je een cakevorm, dan zal het wat langer duren voor deeg gaar is. Prik met een sat├ęprikker om te checken.
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/pruimentaart/