Aardbei-Kokos IJs

Aardbei-Kokos IJs

Aardbei-Kokos IJs

  • - aardbeien (5 grote)
  • - pakje PIP (paars pakje aardbei - blauwe bes)
  • - Almhof griekse stijl yoghurt (2-3 el)
  • - kokosrasp (2 el)
  • - honing (naar smaak)
  • Voor 5 grote ijsjes of 9 kleintjes
  • Pureer de aardbeien tot een moes en mix hier wat PIP doorheen. Zorg dat je wel meer fruitmoes houd dan dat het waterig wordt, anders voeg je nog wat aardbeien toe.
  • Doe er een klein beetje honing in, want met invriezen wordt de smaak wat zuurder.
  • Neem nu de ijsvormpjes en begin met het vullen ervan met aardbeienmoes.
  • Dit doe je tot 1/3 ongeveer. Zet dit vast weg in de vriezer zonder stokjes!
  • Meng nu de yoghurt met de kokosrasp. Dit kun je gewoon op de hand doorroeren.
  • Doe ook hier wat honing bij zodat het wat zoeter wordt.
  • Je moet vooral wel nog lekker de kokosrasp zien en echt proeven.
  • Zet dit in een kommetje ook weg in de vriezer.
  • Elke 15 minuten even omroeren tot er een uur voorbij is.
  • Pak nu de ijsjes en de yoghurt- kokos mengsel uit de vriezer.
  • Als het goed is, is de aardbeienmoes in de vormpjes al iets ingevroren?
  • Dan kun je nu het yoghurt-kokosmengsel verdelen over de ijsvormpjes.
  • Steek de stokjes er in en zet terug in de vriezer. Dit kun je zo even een paar uur laten staan en hoef je niks meer aan te doen.
  • Niks mis mee dus om even lekker een ijsje tussendoor te nemen. Enjoy!
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/aardbei-kokos-ijs/