Cheesecake

Cheesecake

Cheesecake

Cheescake

  • 1 pak Philadelphia roomkaas (300 gr) / kies je light dan 2 pakjes van 200 gr
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 1,5 el (gesmolten) zachte roomboter ongezouten
  • 2 el honing
  • 3 grote speltkoeken (liefst gezoet met honing en dus zonder geraffineerde suikers)
  • Maal de koeken fijn en mix met de roomboter.
  • Vet cupcake bakvormen of kleine quichevormen in met wat kokosolie of nog beetje boter.
  • Verdeel de fijngemalen koek gelijkmatig over de bakvormen. Lees hierover in notities.
  • Klop de roomkaas los in een kom met een handmixer of in keukenmachine.
  • Voeg hierbij het ei, vanille extract en honing aan toe en mix nog goed.
  • Verdeel dit mengsel over de bakvormen met het koek.
  • Zet in de oven op 190 graden voor ongeveer 30 minuten.
  • Laat 10 minuten afkoelen op een rooster in de vormen en zet nog voor 2 uur weg in de koelkast.

Notes

Ik heb dit recept gemaakt en kon er 4 x 1 persoons quichevormen mee vullen. Gebruik je cupcake bakvormen van normaal formaat zou je er 5 tot 6 vormen mee kunnen vullen.

Als je de light variant gebruikt houd dan wel 300 gr roomkaas aan. Op elke 300 gr roomkaas gebruik je 1 ei!

https://gezondedutchies.nl/recepten/ontbijt-lunch/cheesecake/

Gebruik i.p.v. speltkoeken, de granola uit onze webshop. Klik hier!