Linzenstoof

Linzen stoof

Yield: 4

Linzen stoof

  • 1 grote pot linzen
  • 1 pakje/pot tomatenblokjes (evt van Heinz)
  • 1 rode ui (groot)
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • zout naar smaak
  • verse koriander optioneel
  • olijfolie of kokosolie om in te bakken
  • 350 gr kipfilet
  • zilvervliesrijst afmeten per persoon
  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Zet een grote koekenpan op het vuur en verwarm de olie.
  • Bak de kipfilet even door, niet tot gaar. Zet het vuur middenhoog tot laag.
  • Doe hier de tomatenblokjes bij met de ui.
  • Verwarm dit samen en roer door.
  • Voeg nu alle kruiden toe.
  • Even roeren en de linzen er bij doen.
  • Zet het vuur echt laag en laat het even, onder af te roeren, sudderen.
  • Zet een pan water op en kook de rijst volgens de verpakking.
  • Zodra rijst klaar is, haal dan alles van het vuur en serveer het gerecht, eventueel in 2 mooie schalen met nog wat verse koriander er over heen.
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/linzenstoof/