Courgette-Aubergine Lasagne

Courgette-Aubergine Lasagne

Yield: 4

Courgette-Aubergine Lasagne

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 500 gr gekruid (vega) gehakt
  • 2 tomaten
  • 1 bakje ricotta of Philadelphia light
  • 1 pot pastasaus of zelf saus maken
  • 1 teen knoflook
  • Olie om in te bakken
  • Geraspte kaas
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (grillstand).
  • Je begint met het snijden van de courgette en aubergine in dunne plakjes.
  • Leg de plakken aubergine op keukenpapier en strooi er wat zout over, laat het vocht even uit de aubergine trekken.
  • Doe in een voorverwarmde wok een beetje olie en 1 teentje knoflook (uitgeperst).
  • Roerbak er de gekruide gehakt in tot dat deze gaar is.
  • Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en begin met het opbouwen van de lasagne.
  • De laag waarmee je begint in de ovenschaal is van courgette met wat spicy kruiden. Wij gebruikte kruiden van Beekum.
  • Dan de laag aubergine, dan de tomaat en vervolgens de Philadelphia of ricotta.
  • Vervolgens het gehakt erover verdelen, laag van courgette en aubergine erop en dan de pasta saus.
  • Als laatste wat geraspte kaas en klaar!
  • Nu 30 minuten onder de oven in.
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/courgette-aubergine-lasagne/