Groene Gazpacho

Groene Gazpacho

Groene Gazpacho

Groene Gazpacho

  • zalmfilet, 4 reepjes van ieder 75 - 100 gram
  • 1 groene paprika
  • 6 salade-uitjes
  • 2 komkommers
  • 2 eetrijpe avocado
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • verse dille
  • pijnboompitten voor garnering
  • Snijd alle groenten (behalve de dille) in grove stukken en bak dit kort even in een pan aan in een scheutje olijfolie.
  • Voeg hier ook vast een grof gesneden teen knoflook aan toe.
  • Laat dit 5 minuten opstaan.
  • Neem een blender of staafmixer en pureer het geheel glad tot een soep.
  • Neem de (vis)pan en verhit deze op het fornuis rooster nu even kort de pijnboompitten.
  • Bruin geroosterd kleurtje? Haal ze eruit en zet ze even weg.
  • Doe nu olie in de (vis)pan en bak hier kort om en om de mootjes zalm.
  • Let op niet te doorbakken!
  • Neem een ruim diep bord en schenk er een klein laagje soep in.
  • Vervolgens leg je de moot zalm er in. Je moet de zalm nog goed kunnen zien.
  • Garneer met de pijnboompitten en dille. Nog vrolijker of mooier maak je het met eetbare bloemen.
  • Je hebt waarschijnlijk nog soep over? Lekker voor de lunch de volgende dag met wat geroosterd brood en diverse vis zoals makreel, paling, hollandse garnalen.
https://gezondedutchies.nl/gezonde-dutchies/kerst/groene-gazpacho/