Gekarameliseerde peer

Gekarameliseerde peer

Gekarameliseerde peer

Gekarameliseerde Peer

  • 2 grote rijpe handperen
  • 1 eetlepel honing
  • Klein beetje roomboter om in te bakken
  • 1 pakje parmaham (minimaal 4 plakjes)
  • 200 gram kaas (kees kaas of ander soort naar wens)
  • Balsamico siroop (kun je dit niet krijgen dan honing)
  • Schil de twee peren en snijd deze in de lengte door de midden.
  • Hol de peren wat uit, klokhuis en wat vruchtvlees met een klein lepeltje eruit halen.
  • Verwarm in een pan een klontje roomboter en een eetlepel honing, zorg dat het vuur niet te hoog staat.
  • Bak nu de peren in de warme boter, keer ze voorzichtig om en wacht tot ze mooi glazig zijn.
  • Smelt ondertussen in een steelpannetje de kaas, let op laag vuur en goed blijven roeren.
  • TIP: Bakt de kaas aan dan kun je er een scheutje wijn of melk bij doen. Goed blijven roeren tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Haal nu de peren uit de pan en serveer deze op een klein bordje.
  • Vul de warme peren met warme kaas en druk in de kaas meteen een plakje parmaham (beetje sierlijk omhoog er in steken).
  • Als laatste garneer je het geheel met wat streepjes balsamico siroop dressing erover.
  • Klaar in 5 minuten en lauwwarm op tafel het lekkerst!
  • Dit gerecht kun je uiteraard ook vegetarisch maken;
  • Verwarm de peren op dezelfde manier, vul de peren met Mister Kitchen's V-Spread kikkererwten citroen en garneer deze met zoute noten.
https://gezondedutchies.nl/gezonde-dutchies/kerst/gekarameliseerde-peer/