<\/figure><\/div>\n\n\n\nGezond vari\u00ebren met vis!<\/strong>
Laten we eens beginnen met vis, het is gezond om wat vaker te vari\u00ebren en wij willen dus twee keer per week vis op tafel zetten. Vis is onderdeel van een gezonde voeding. Het staat in de Schijf van Vijf. Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies 1-2 keer per week vis te eten. Bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines of zalm. Wij gaan je natuurlijk dan ook inspireren met vis recepten.
Vette vis bestaat uit meer dan 5% vet. De meest vette keuzes zijn onder andere makreel, haring, heilbot, bokking, sardines en Atlantische zalm (vooral verse en gerookte zalm komt uit de Atlantische oceaan). Van sommige soorten vette vis, zoals zalm gevangen in de Stille Oceaan (de meeste zalm uit blik en diepvries komt daar vandaan) of de heilbot, bestaan er ook wat minder vette soorten. Wil je zeker weten dat je met een vette vissoort te maken hebt, kijk dan op het etiket. Magere vis heeft minder dan 5% vet. Het gaat daarbij om onder andere baars, zeeduivel, zeewolf, schar, tong, wijting, schelvis, koolvis, tonijn en kabeljauw. *( bron voedingscentrum)<\/p>\n\n\n\n