Gezonde tips voor de kids

lunchbox

De schooltas is niet compleet zonder een broodtrommel. Om goed te kunnen opletten en presteren in de klas heeft je kind veel energie nodig. Die energie zit in gezonde voeding, zoals volkorenbrood en fruit. Met gezonde voeding geef je je kind alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Maar om elk ochtend weer wat gezonds in de broodtrommel van je kind doen, is een hele opgave! Kan jij wat inspiratie gebruiken? De volgende tips helpen je bij het samenstellen van lekkere en gezonde snacks en broodjes om in de broodtrommel te stoppen. 

Alles in de vriezer 

Vaak is de ochtend altijd druk, druk, druk. Het maken van de lunch voor de kinderen is dan ook een klusje die je elke dag even tussendoor moet doen. Maak daarom in het weekend de lunches voor de volgende dag klaar en stop ze in de vriezer. Denk aan volkoren boterhammen, wraps of een plakje zelfgemaakte bananenbrood. Vul de avond van tevoren of ’s ochtends de broodtrommel en zal ontdooid zijn als je kind het gaat eten op school. 

Keukenhulp 

Ieder kind kan wel iets doen in de keuken. Leer ze al vroeg om zelf hun lunch klaar te maken. Zo neemt je kind een lunch mee die hij lekker vindt en is de kans groter dat de broodtrommel helemaal leeg gaat. In het begin kost dat misschien wat meer tijd, maar op den duur scheelt het heel veel tijd. 

Variatie 

Een gevarieerd eetpatroon is erg belangrijk, dit geldt ook voor kinderen. Daarom is het belangrijk om af te wisselen. Zo krijgt je kind verschillende voedingsstoffen en vezels binnen. Elk voedingsmiddel bevat weer andere voedingsstoffen. Denk aan vezels uit een volkoren boterham, cracker of wrap. De goede vetten uit 100% pindakaas en vitamines uit groente en fruit. 

Het oog wil ook wat! 

Eten doe je ook met je ogen en dat geldt zeker voor kinderen. Wat er leuk uitziet, smaakt ook beter. Vul de broodtrommel daarom met kleurrijke groenten of steek een leuk vormpje uit een boterham. Ook kan je een keer wat anders meegeven dan een boterham, denk aan wraps, een pastasalade of gezonde muffins. 

Groente en fruit

Voor wat extra vitamientjes is het lekker om fruit en groente toe te voegen aan de broodtrommel. Appel, banaan, mandarijn en blauwe bessen zijn handige fruitsoorten die je kind mee kan nemen naar school. Snijd ze alvast in stukjes zodat de kinderen de stukjes fruit gemakkelijk als tussendoortje kunnen eten. Heb je wat meer tijd? Maak een fruit- of groentespies. Rijg verschillende soorten fruit of groenten aan een prikker. Ook leuk zijn groentefrietjes. Maak reepjes van verschillende kleuren groente, denk aan komkommer, paprika en wortel. 

 
Rate this post