Taart

Taart

26 januari 2019
: 30 min
: 60 min
: Niet heel moeilijk

Deze taart is een mooie basis en een snel gemaakte taart. Je kan er natuurlijk nog wat vers fruit bovenop leggen of versieren met wat chocoladekrullen. Wees creatief!

Door:

Ingrediënten
  • Biscuitbeslag:
  • 5 eieren
  • 2-3 el honing
  • snuf zout
  • 1 tl citroensap
  • 150 gr speltbloem
  • Vulling:
  • Puur natuur jam (smaak naar keuze)
  • Topping:
  • Kokoscrème 1 zakje
  • 4-5 el magere kwark
  • agavesiroop 1 el
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 2 Zeef de bloem in een kom.
  • Stap 3 Begin met de eieren op te kloppen in een andere vetvrije kom.
  • Stap 4 De eieren moeten echt helemaal luchtig en vol opgeklopt worden, dit duurt zo een 5-10 minuten.
  • Stap 5 Ondertussen voeg je beetje bij beetje honing toe in een dun straaltje, dus geen klodders.
  • Stap 6 Spatel rustig de bloem door het eimengsel, het duurt echt even voordat de bloem goed gemengd is.
  • Stap 7 Klaar? Dan kun je nu een taartvorm van ongeveer 22-24 cm vullen.
  • Stap 8 Zet in de oven voor in eerste instantie 30 minuten. Wordt de bovenkant al heel bruin en is de taart nog niet gaar dan even aluminiumfolie op de vorm doen en nog wat langer de oven in.
  • Stap 9 De satéprikker moet echt schoon uit de taart komen.
  • Stap 10 Laat de taart afkoelen in de vorm en haal hem er na 10 minuten uit en laat verder afkoelen op een rooster.
  • Stap 11 Snijd de taart horizontaal door midden, je hebt nu twee cirkels. Beleg de onderste laag met de jam.
  • Stap 12 Leg nu de andere helft er weer bovenop.
  • Stap 13 Doe het zakje kokoscrème in een bakje met heet water, voor ongeveer 7 minuten.
  • Stap 14 Doe de kwark in een kommetje en roer even door tot een gladde massa.
  • Stap 15 Voeg nu naar smaak de agavesiroop toe en roer door. In principe is je taart zelf en de jam ook al zoet, dus let op dat je het niet te zoet maakt.
  • Stap 16 Voeg nu de kokoscrème toe en mix goed samen.
  • Stap 17 Bestrijk de buitenkant van de taart met het kokos-kwark mengsel, als een frosting.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *