Stamppot Spinazie

This recipe has no ratings just yet.

Stamppot Spinazie

18 mei 2020
: 4
: 20 min
: 30 min

Door:

Ingrediënten
  • 1200 gram aardappels
  • 2 appels
  • 250 gram spinazie
  • Verse bieslook (naar wens)
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 theelepels mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  • Stap 2 Doe de 400 gram gehakt, 3 eetlepels mosterd, 1 ui, teen knoflook en 1 eetlepel olie in de keukenmachine en draai dit tot een fijn mengsel (of kneed met de handen).
  • Stap 3 Je kunt nu ongeveer 20 kleine gehaktballetjes draaien en in een ovenschaal leggen.
  • Stap 4 Bak de gehaktballetjes 20 minuten op 200 graden in de oven.
  • Stap 5 Schil de aardappels en breng deze aan de kook, laat ze koken tot deze zacht zijn en giet ze af.
  • Stap 6 Snijd de tomaatjes doormidden en de appels en 1 ui in kleine stukjes. Bak de ui, appel en tomaat in een eetlepel olie, tot de appels zacht zijn en de tomaatjes uit elkaar vallen.
  • Stap 7 Gebruik nu de keukenmachine weer of een stamper en pureer de aardappels met een eetlepel mosterd en een eetlepel olijfolie.
  • Stap 8 Voeg daarna de rauwe spinazie en gesneden bieslook toe en stamp dit goed door elkaar.
  • Stap 9 Schep de stamppot op en garneer deze met het ui-tomaat mengsel.
  • Stap 10 Gehaktballetjes server je erbij op een spiesje.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *