Worteltaart

Worteltaart

Worteltaart

  • 200 gr meel (100 gr speltmeel, 50 gr amandelmeel, 50 gr boekweitmeel)
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl kaneel
  • 3 (kleine/middel) eieren
  • 3 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 el honing (www.lekkerhoning.nl)
  • 200 gr geraspte wortel (grof of fijn maakt niet uit)
  • Walnoten (in kleinere stukken gehakt 1-2 handjes)
  • Icing laag:
  • Half bakje Philadelphia roomkaas (light kan ook).
  • 2 el crème fraîche.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een kom alle droge ingrediënten samen.
  • Doe deze nu in een keukenmachine en voeg daar eerst de wortel aan toe, mix dit samen.
  • Voeg hier nu de eieren aan toe terwijl je mixt, vervolgens de kokosolie en de honing als laatste.
  • Mix tot alles lekker gemengd en smeuïg is.
  • Neem een bakvorm van rond de 20-25 cm en vul deze met het mengsel.
  • Zet in de oven voor 30-45 minuten. Prik met satéprikker na 30 minuten even om te kijken of ie droog uit de taart komt. Meestal moet de taart wel rond de 40 minuten, maar hangt af van hoe groot je bakvorm is.
  • Laat de taart afkoelen op een rooster.
  • Meng in een kommetje de roomkaas en crème fraîche. Je kunt hier nog een theelepel honing aan toevoegen voor een licht zoetje. Smeer de taart, mits afgekoeld, in met de roomkaas mengsel. Versier de taart met nog wat wortel en walnoten en klaar ben je!
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/worteltaart/