Taart

Taart

Taart

  • Biscuitbeslag:
  • 5 eieren
  • 2-3 el honing
  • snuf zout
  • 1 tl citroensap
  • 150 gr speltbloem
  • Vulling:
  • Puur natuur jam (smaak naar keuze)
  • Topping:
  • Kokoscrème 1 zakje
  • 4-5 el magere kwark
  • agavesiroop 1 el
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zeef de bloem in een kom.
  • Begin met de eieren op te kloppen in een andere vetvrije kom.
  • De eieren moeten echt helemaal luchtig en vol opgeklopt worden, dit duurt zo een 5-10 minuten.
  • Ondertussen voeg je beetje bij beetje honing toe in een dun straaltje, dus geen klodders.
  • Spatel rustig de bloem door het eimengsel, het duurt echt even voordat de bloem goed gemengd is.
  • Klaar? Dan kun je nu een taartvorm van ongeveer 22-24 cm vullen.
  • Zet in de oven voor in eerste instantie 30 minuten. Wordt de bovenkant al heel bruin en is de taart nog niet gaar dan even aluminiumfolie op de vorm doen en nog wat langer de oven in.
  • De satéprikker moet echt schoon uit de taart komen.
  • Laat de taart afkoelen in de vorm en haal hem na 10 minuten eruit en laat verder afkoelen op een rooster.
  • Snijd de taart horizontaal door midden, je hebt nu twee cirkels. Beleg de onderste laag met de jam.
  • Leg nu de andere helft er weer bovenop.
  • Doe het zakje kokoscrème in een bakje met heet water, voor ringveer 7 minuten.
  • Doe de kwark in een kommetje en roer even door tot een gladde massa.
  • Voeg nu naar smaak de agavesiroop toe en roer door. In principe is je taart zelf en de jam ook al zoet, dus let op dat je niet te zoet maakt.
  • Voeg nu de kokoscrème toe en mix goed samen.
  • Bestrijk de buitenkant van de taart met het kokos-kwark mengsel, als een frosting.
  • Je kan er natuurlijk nog wat vers fruit bovenop leggen of versieren met wat chocoladekrullen.
  • Wees creatief! Maar dit is een mooie basis en snel gemaakte taart.
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/taart/

Kijk in onze webshop voor bakproducten, ook de speltbloem is verkrijgbaar.