Perentaart

Perentaart

Perentaart

  • Banketbakkersroom
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 el steviala
  • 1,5 el speltbloem
  • 1 vanillestokje
  • Deeg
  • 250 gr speltbloem
  • 125 gr ongezouten gras roomboter
  • 1 ei
  • 2 el steviala of 125 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • snuf zout
  • 3 medium formaat peren
  • Begin met de banketbakkersroom, want deze moet afkoelen en binden voordat je hem in de taart kan gebruiken. Haal het merg uit het vanillestokje. Zet de melk op het vuur in een pannetje met de vanille en het stokje doe je er ook nog bij in, breng dit aan de kook.
  • Splits de eieren en gebruik alleen het eigeel.
  • Eigeel meng je met de steviala en bloem in een kommetje.
  • Als de melk kookt, doe je een flinke scheut melk bij ei mengsel, even samen kloppen. Haal het vanillestokje eruit en gooi weg.
  • Vervolgens doe je dat allemaal weer terug bij de melk in het pannetje en zet het nog even op laag vuur op. Het papje moet gaan ''bluppen''
  • Als het klont vrij is giet je de room in een schaal, liefst een beetje breed zodat het sneller kan afkoelen. Bedek met een stuk huishoudfolie, druk de folie op de room! Zet weg om af te laten koelen.
  • De oven verwarm je voor op 180 graden.
  • Maak nu het deeg door eerst in een kom alle droge ingrediĆ«nten te mixen en in een keukenmachine mix je de natte ingrediĆ«nten. Voeg nu droge mengsel bij natte en meng tot een deeg.
  • Deeg kun je of nog even laten koelen in de koelkast of je bedekt meteen een bakvorm met het deeg.
  • Schil en snijd de peren in plakken.
  • Nu doe je de banketbakkersroom verdelen over de taartbodem en daarover heen verdeel je de peer.
  • Zet het in de oven voor ongeveer 30 minuten.
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/perentaart/