Bananenbrood met noten

Bananenbrood met noten

Bananenbrood met noten

  • 5 ontpitte medjoul dadels
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 50 gr boekweitmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 100 gr havermout (fijne vlokken of meel)
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gr gemengde ongezouten noten
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Mix in een kom boekweitmeel, amandelmeel, havermout en bakpoeder met snuf zout.
  • De dadels, bananen en eieren samen mixen in een machine met snijmessen zodat de dadels en banaan fijngemalen wordt.
  • Voeg nu de melen toe aan het natte mengsel. Even goed mixen tot een mooi beslag.
  • Als laatste lepel je de noten erdoorheen.
  • Vul een cakevorm met het beslag en zet voor 30-40 minuten in de oven. Check na 30 minuten even of de bananenbrood al gaar is of dat deze nog even terug de oven in moet.
  • Laat 15 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
  • Foodprep? Vries plakken los in de vriezer in.
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/noten-bananenbrood/