Macarons

Macarons

Macarons

  • Voor de luchtige koekjes:
  • 3 eiwitten (L)
  • 50 gr amandelmeel
  • 2 gepureerde grote zoete aardbeien
  • stevia naar smaak
  • 1 tl bakpoeder
  • Voor de mousse:
  • 1 avocado
  • 4 grote zoete aardbeien
  • stevia
  • 1-2 el (magere) kwark
  • Je kan ook de helft apart houden en daar nog 2 tl cacaopoeder aan toevoegen!
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Recept is goed voor ongeveer 20 macarons als je uit gaat van de speciale bakvorm voor macarons.
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf in ongeveer 10 minuten(├ęcht stijf!)
  • Pureer de aardbeien fijn.
  • Spatel eerst beetje bij beetje amandelmeel bij de eiwitten, dit duurt wel eventjes want je wilt dat eiwitten niet doodslaan. Voeg dan beetje bij beetje aardbeien toe en wat druppels stevia.
  • Het zal zeker wel gaan zakken het mengsel.
  • Het wordt meer een luchtig beslagje als van een eierkoek.
  • Verdeel nu beslag in kleine beetjes over de vorm of de bakplaat. Zorg er voor dat je als je geen vorm hebt de hoopjes klein en even groot houd. Dan lopen ze ook niet zo uit. Zo rond 2 cm doorsnede.
  • Zet ze laag in de oven voor 20 minuutjes op 165-170 graden. Blijf erbij want ze mogen niet helemaal bruin gaan kleuren. Liever iets langer op lage temperatuur in de oven om te garen.
  • Voor de mousse neem je een kom en staafmixer en pureer je de avocado met aardbeien, kwark en stevia naar smaak tot een mousse. Deze zet je koel weg of even kort in de vriezer.
  • Wanneer de koekjes klaar zijn laat je ze afkoelen.
  • Zoek de juiste formaten bij elkaar en bestrijk van elk paar 1 met wat mousse en druk de andere kant er op.
  • Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Ze zijn 2 dagen houdbaar, dus smullen maar!
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/macarons/