Luchtige Amandelcake

Luchtige Amandelcake

Luchtige Amandelcake

  • 4 eieren
  • 200 gr amandelmeel
  • 50 gr Sukrin gold
  • 50 gr dadels (in stukjes snijden)
  • Sap van 1 limoen
  • Rasp van 1 limoen
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Splits het eiwit en ei-geel van elkaar. Klop nu het eiwit met de 50 gram Sukrin helemaal stijf.
  • Meng in een ruime glazen schaal de amandelmeel, dadels in stukjes gesneden, het eigeel, bakpoeder, limoenrasp, limoensap en een beetje zout (dus alle ingrediënten behalve eiwit/suiker mengsel).
  • Spatel nu langzaam het eiwit door het amandelmeel mengsel. Het gaat een beetje lastig, maar het komt goed, gewoon rustig door blijven spatelen.
  • Vet een bakblik goed in, vul deze met het beslag. Let op dit beslag komt zo’n beetje tot de helft van je vorm en deze cake blijft laag.
  • Bak de cake 30 minuten in de oven.
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/luchtige-amandelcake/