Haver-Vanille-Banaan koekjes

Haver-Vanille-Banaan koekjes

Yield: 10

Haver-Vanille-Banaan koekjes

  • Voor ongeveer 10 koekjes heb je nodig:
  • 50 gr grasroomboter ongezouten
  • 1 banaan
  • 30 gr havermout
  • 30 gr boekweitmeel
  • 40 gr amandelmeel
  • 0,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl vanille poeder (beekum spices)
  • 0,5 el stevia witte suiker
  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
  • Pureer de banaan.
  • Mix de banaan met havermout, boekweitmeel en amandelmeel.
  • Doe hier de boter bij met bakpoeder en zout, vanille en stevia.
  • Mix alles samen tot een deeg. Het blijft wat plakkerig.
  • Doe het deeg in een stuk folie of bakpapier en zet het even weg voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven vast voor op 175 graden.
  • Na 30 minuten haal je het deeg uit de koelkast, draai je er balletjes van en druk je ze plat op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  • Zet eerst 20 minuten in de oven en draai dan de koekje om voor nog eens 20 minuten bakken.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • De randjes van de koekjes worden bros, de binnenkant blijft wat zacht.
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/haver-vanille-banaan-koekjes/