Gegrilde Paprika Dip

Gegrilde Paprika Dip

Gegrilde Paprika Dip

  • 2 gele puntpaprika
  • 1 middelgrote ui
  • 2 el kikkererwten
  • flinke scheut honing
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl kurkuma
  • zout naar smaak
  • Snijdt de puntpaprika in grove stukken.
  • Snijdt de ui ook in grove stukken.
  • Bak de paprika in ongeveer vijf minuten om en om in een grillpan tot beetgaar.
  • Haal de paprika uit de pan en laat wat afkoelen op een bord.
  • In dezelfde grillpan nu een flinke scheut honing schenken en meteen de ui erin om en om bakken tot dat deze ook wat gaar en glazig is.
  • Nu kun je met een keukenmachine of staafmixer de ui en paprika tot een mengsel mixen.
  • Doe daar de cayennepeper en kurkuma bij en wat zout.
  • Om de dip te binden mix je er nu nog de kikkererwten doorheen.
  • Kort de dip zeven is fijn om overtollig vocht weg te laten lopen.
  • Lekker met kikkererwten chips of te gebruiken als dip bij snackgroenten zoals wortel en komkommer.
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/gegrilde-paprika-dip/