Chocolate Fudge Cake

Chocolate Fudge Cake

Chocolate Fudge Cake

  • Voor de bodem:
  • 200 gr havermout
  • 2-3 el kokosolie (gesmolten)
  • 8-10 dadels
  • 1 el honing of andere vloeibare zoeter (liefst geen geraffineerde suiker)
  • Voor de fudge:
  • 400 ml kokosmelk (uit blik zonder andere toevoegingen)
  • 125 gr minimaal 80 % pure chocolade
  • 1/2 el Agar Agar (vegan vervanger van gelatine, te koop bij Ekoplaza)
  • Begin met de bodem:
  • Maal de dadels samen met de havermout, de kokosolie en de honing tot een plakkerig geheel.
  • Verdeel dit gelijkmatig in een normale grootte cakevorm of een andere vorm ongeveer 15-22 cm.
  • Zet in de koelkast om hard te laten worden.
  • Ondertussen ga je verder met de fudge.
  • Zet de kokosmelk op het vuur in een pan. Smelt hier langzaam in kleinere stukken de chocolade in.
  • Blijf roeren tot alles gesmolten is.
  • Klop vervolgens rustig met een garde de agar agar door de kokosmelk. Vuur kan uit.
  • Laat het afkoelen tot het lauw is, maar kom steeds even terug om te roeren.
  • Nu vul je de cakevorm op met de kokos-chocomelk en zet je het weg in de koelkast.
  • De fudge gaat niet heel hard worden zoals een tablet chocolade, maar hij mag zeker niet meer vloeibaar zijn. Dus zet hem zo lang mogelijk weg in de koelkast.
  • Ik maakte hem 's avonds en kon hem de volgende ochtend eten.
  • Je kan hem nog lekker aftoppen met vers fruit.
  • Echt een feestje dit recept!
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/chocolate-fudge-cake/