Choco Muffins
- 100 gr speltbloem
- 80 gr amandelmeel
- 50 gr boekweitmeel
- 3 eieren
- 2 el chocopasta van de kleine keuken
- 2 el honing
- 2 el ghee (geklaarde boter) of 50 gr zachte roomboter
- 1,5 tl bakpoeder
- snuf zout
- 80 ml amandelmelk (als beslag nog wat droog en dik is kun je tot 100 ml aanvullen)
- Eventueel nog pure chocolade smelten en ter decoratie en smaak over de muffins verdelen na afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Doe in een beslagkom alle melen, bakpoeder en zout en mix dit even.
- Doe in een andere kom (keukenmachine) alle natte ingrediƫnten: eieren, honing, chocopasta, ghee of boter en amandelmelk. Mix dit samen tot een mengsel.
- Doe nu de melen bij de natte ingrediƫnten en mix dit tot een mooi beslag.
- Is het beslag erg droog, doe er nog een scheutje amandelmelk bij.
- Vet een muffintray in met wat kokosolie of boter.
- Vul elke vorm tot 3/4.
- Zet in de oven voor 30 minuten ongeveer. En prik bij 25 minuten even om te kijken of beslag al gaar is.
- Laat afkoelen op een rek/rooster.
- Je hebt genoeg beslag voor ongeveer 10-12 muffins.