Choco Muffins

Choco Muffins

Choco Muffins

  • 100 gr speltbloem
  • 80 gr amandelmeel
  • 50 gr boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 2 el chocopasta van de kleine keuken
  • 2 el honing
  • 2 el ghee (geklaarde boter) of 50 gr zachte roomboter
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 80 ml amandelmelk (als beslag nog wat droog en dik is kun je tot 100 ml aanvullen)
  • Eventueel nog pure chocolade smelten en ter decoratie en smaak over de muffins verdelen na afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Doe in een beslagkom alle melen, bakpoeder en zout en mix dit even.
  • Doe in een andere kom (keukenmachine) alle natte ingrediĆ«nten: eieren, honing, chocopasta, ghee of boter en amandelmelk. Mix dit samen tot een mengsel.
  • Doe nu de melen bij de natte ingrediĆ«nten en mix dit tot een mooi beslag.
  • Is het beslag erg droog, doe er nog een scheutje amandelmelk bij.
  • Vet een muffintray in met wat kokosolie of boter.
  • Vul elke vorm tot 3/4.
  • Zet in de oven voor 30 minuten ongeveer. En prik bij 25 minuten even om te kijken of beslag al gaar is.
  • Laat afkoelen op een rek/rooster.
  • Je hebt genoeg beslag voor ongeveer 10-12 muffins.
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/choco-muffins/

Klik hier voor onze bakproducten in de webshop.