Bosvruchten Plaatcake

Bosvruchten Plaatcake

Bosvruchten Plaatcake

  • 100 gr havermoutmeel (zelf havermout fijner malen)
  • 25 gr kokosmeel
  • 25 gr boekweitmeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanilleextract of poeder
  • 25 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 50 ml (amandel) melk
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 200-250 gr diepvries bosvruchten
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de diepvries bosvruchten uit de vriezer.
  • Mix met een garde de kokosmeel, havermoutmeel, boekweitmeel met de bakpoeder en kokosbloesemsuiker samen in een kom.
  • Doe vervolgens de eieren, amandelmelk en vanille samen loskloppen in een andere kom.
  • Doe nu het natte mengsel bij het droge mengsel. Dit kan dus ook in een keukenmachine.
  • Voeg tijdens het mixen als laatste de kokosolie toe. Nu ontstaat er mooi een smeu├»g beslag.
  • Spatel het fruit door het mengsel heen.
  • Neem een bakplaat met een vel bakpapier. Spatel het beslag er op en spreid uit tot een egale plak van ongeveer 1-2 cm dik.
  • In de oven 30 minuten afbakken, niet te hoog in de oven zetten.
  • Tip: Bovenkant kleurt snel bruin. Dus eventueel voor laatste 10 minuten laag in de oven afbakken.
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/bosvruchten-plaatcake/