Bosbessencake

Bosbessencake

Bosbessencake

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr speltmeel
  • 30 gr kokosbloesem suiker
  • 100 gr gesmolten kokosolie
  • 5 eieren
  • Snufje zout
  • Halve limoen sap en eventueel wat rasp
  • 100 gr blauwe bessen
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg dat de 5 eieren op kamer temperatuur zijn.
  • Splits het eiwit en eigeel van elkaar. Doe in een kom een snufje zout, eiwitten, limoensap en kokosbloesem suiker.
  • Klop dit ongeveer 5 minuten tot een zeer luchtig geheel.
  • Wanneer de eieren goed zijn opgeklopt voeg je langzaam het eigeel toe en klop je door.
  • Haal nu beide melen door een zeef boven een schone kom. Zo haal je de klontjes eruit. Voeg daar de gesmolten kokosolie aan toe en klop dit goed door elkaar.
  • Nu heb je dus 2 kommen, 1 met het opgeklopt ei mengsel en 1 met het meelbeslag.
  • Spatel nu langzaam het meelbeslag door de opgeklopte eieren.
  • Vet je bakblik goed in en giet het beslag er in.
  • Strooi de blauwe bessen op de bovenkant erover.
  • 30 minuten in de oven en klaar!
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/bosbessencake/