Anijs Appel Cupcakes

Anijs Appel Cupcakes

Anijs Appel Cupcakes

  • Voor ongeveer 10 cupcakes gebruik je:
  • 200 gr zachte roomboter ongezouten
  • 50 gram zusto (suikervervanger)
  • 4 eieren
  • 200 gr speltmeel
  • 2 appels
  • 2 tl anijszaad (van Beekum specerijen)
  • 1 tl kaneel
  • 1 zakje bakpoeder (ongeveer 8 gr)
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Klop met een mixer de boter samen met de zusto en eieren licht en romig.
  • Mix één voor één alle ingrediënten er door, behalve de appel.
  • Vet de cupcake vormpjes in met een beetje olie. Giet het beslag in de vormjes.
  • Was de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in kleine blokjes.
  • Druk nu in elke cupcake ongeveer 3 stukjes appel.
  • Zet de cupcakes 35 minuten in de oven, goed af laten koelen en klaar!
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/anijs-appel-cupcakes/