<span class="dojodigital_toggle_title">Aardbei Yoghurt Taartje</span>

Aardbei Yoghurt Taartje

Aardbei Yoghurt Taartje

Yield: 8

Aardbei Yoghurt Taartje

  • Bodem:
  • 5 dadels
  • 100 gr havermout
  • 50 gr granola
  • 50 gr kokosrasp
  • 2 el kokosolie
  • 2 el stevia van Steviala
  • Vulling:
  • 500 gr griekse stijl yoghurt
  • 4 gelatine blaadjes
  • 150 gr aardbeien
  • Maal de dadels (zonder pit) fijn in een keukenmachine
  • Voeg daar alle droge ingrediĆ«nten aan toe
  • Bekleed een kleine ronde bakvorm (22cm) met bakpapier en vet in met wat kokosolie
  • Doe nu het mengsel in de bakvorm, verdeel gelijkmatig en druk goed aan
  • Zet weg in de koelkast
  • Ga nu verder met de vulling
  • Leg de gelatineblaadjes in koud water te weken (5 minuten ongeveer)
  • Mix de yoghurt met de aardbeien in de machine eventueel kun je nog wat zoeten met stevia of honing
  • Verwarm een pannetje op het vuur en doe met 1 el water de gelatineblaadjes er 1 voor 1 bij
  • Roer door en roer het daarna bij het yoghurtmengsel
  • Laat dit even afkoelen 5-10 minuten
  • Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel yoghurtmengsel over de bodem
  • Zet weer terug in de koelkast en laat minimaal 3 uur staan te koelen.
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/aardbei-yoghurt-taartje/