Eierkoek van eiwit met griekse yoghurt

Eierkoek met griekse yoghurt

Yield: 4

Eierkoek met griekse yoghurt

  • - 2 eiwitten
  • - 1 el agavesiroop (of honing of sweet bee)
  • - griekse yoghurt 2% vet
  • - 40 gr amandelmeel
  • - 1 tl citroensap
  • - 0,5 tl bakpoeder
  • - Snuf zout
  • - aardbeien
  • - sweet bee van Steviala (zie webshop Gezonde Dutchies)
  • Verwarm oven voor op 175 graden.
  • Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  • Meng hier rustig wat honing of agavesiroop en citroensap doorheen tijdens het opkloppen van eiwitten.
  • Spatel voorzichtig amandelmeel en bakpoeder met zout door het eiwit.
  • Als alles goed gemend is leg je 4 hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Strijk de hoopjes een beetje uit tot een grotere cirkel (niet te dun)
  • Bak af in ongeveer 20 minuten midden in de oven.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.
  • Als ze nog een beetje warm zijn doe je op elke koek een eetlepel griekse yoghurt en beleg met wat stukjes aardbeien.
  • Besprenkel met nog wat sweet bee money van Steviala.
  • Meteen eten! Bewaren (onbelegd) kan een dag.
https://gezondedutchies.nl/recepten/ontbijt-lunch/eierkoek-eiwit-griekse-yoghurt/