Zoete Aardappelsoep

Zoete Aardappelsoep

Zoete Aardappelsoep

  • Voor de soep:
  • 1 rode ui
  • 1 grote zoete aardappel of 2 kleine
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bouillonblokjes groenten of bouillonpoeder naar smaak
  • 1 grote wortel
  • 1 tot 1.5 liter water
  • 1 el olijfolie
  • Voor de kaaskoekjes:
  • 1/2 zakje geraspte kaas of zelf raspen (100-150 gr)
  • Handje peterselie
  • Handje sesamzaadjes
  • Hak alle groenten in grove stukken.
  • De tenen knoflook fijner snijden.
  • Verhit een (soep)pan met de olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui op een lage temperatuur.
  • Voeg de overige ingrediĆ«nten toe en roerbak 5 minuten.
  • Voeg nu een liter water toe met de bouillonblokjes - of poeder.
  • Laat dit op laag vuur 20 minuten koken.
  • Als de groenten redelijk zacht zijn kun je met de staafmixer in de pan of doe alles in een geschikte blender de soep fijnmalen.
  • Kaaskoekjes
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de kaas met de sesamzaadjes en de fijngehakte peterselie.
  • Leg een bakpapier op de bakplaat. Verdeel het mengsel in hoopjes over de plaat.
  • Je kunt ongeveer 8 hoopjes maken.
  • De hoopjes smelten vanzelf in koekjes in de oven.
  • 7 minuten bakken in de oven, af laten koelen en uitharden.
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/zoete-aardappelsoep/