Pilav

Pilav

Pilav

  • 4 personen:
  • Zilvervliesrijst
  • 300-350 gr kipfilet
  • halve pompoen
  • stuk of 6-7 champignons
  • 1 ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder of 1 teentje vers
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 50 ml alpro kookroom
  • 50 ml tomatensaus (fritto of passata)
  • 1-2 perzikken
  • handje cashewnoten
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Kook de rijst volgens de beschrijving.
  • Snijd de pompoen in kleine stukken evenals de tomaten en ook de champignons in partjes of schijven.
  • De ui fijn snipperen.
  • De kipfilet snijd je in kleine blokjes.
  • Zet een wok of andere goede pan, waar een deksel op kan, op het vuur.
  • Verhit wat olie en fruit het uitje. Doe dan de kip erbij. Vuur is midden-hoog.
  • Voeg wat zout en peper toe bij het vlees.
  • Als het vlees zo goed al gaar is voeg je de tomaten, pompoen en champignons toe.
  • Knoflook en paprika erbij, tezamen met alpro kookroom en tomatensaus.
  • Zet het vuur laag, roer goed en laat pruttelen, liefst met deksel.
  • Wordt het te droog, dan kun je nog wat kookroom en/of tomatensaus toevoegen.
  • Als de pompoen zacht begint te worden, kun je de perzikken toevoegen. Deze kook je kort mee.
  • Als laatste nog even de cashewnoten erbij, want die wil je nog wel een beetje knapperig houden.
  • Proef nog even goed of er nog wat zout of peper bij moet.
  • Serveer samen met de rijst!
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/pilav/