Lasagne

Lasagne

Lasagne

Lasagne

  • 1 fles passata di pomodoro
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 500 gr gehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 pakje lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella
  • 1 zakje geraspte kaas naar keus (belegen, oud, parmezaans)
  • zout en peper
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Rul het gehakt in een (diepe) koekenpan gaar.
  • Voeg hier de passata met de Italiaanse kruiden toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat nog even op heel laag vuur sudderen.
  • Was de groenten en droog af.
  • Neem de courgette en snijd met de kaasschaaf lange slierten tot courgette op is.
  • De paprika's snijd je in ringen.
  • Bol mozzarella snijd je in dunnen schijven.
  • Neem een ovenschaal, vet deze even in.
  • Begin met een laag saus, dan laag lasagnebladen, een laag met paprika's volgt, dan leg je er wat slierten courgette op en wat mozzarella. Zo ga je door tot alles op is en je eindigt met een laag saus.
  • Hierover strooi je nog wat geraspte kaas.
  • Zet in de oven voor 45 minuten.
  • Laat nog even afkoelen alvorens te serveren, want de lasagne is echt bloedheet!
  • Gerecht is meer dan voldoende voor 2 volwassenen en 2 kinderen.
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/lasagne/