<span class="dojodigital_toggle_title">Kipburgers</span>

Kipburgers

Kipburgers

Kipburgers

  • - kipgehakt (ongekruid) ongeveer 100 gr p.p.
  • - 1 ei
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 1 tl kerriepoeder
  • - 1 tl uienpoeder
  • - zout en peper
  • - hamburgerbroodjes
  • - zoete aardappel om friet uit de oven mee te maken
  • Topping:
  • - klein blikje bonduelle mexicaanse mix
  • - 1 avocado
  • - 1 lenteui
  • - verse basilicum
  • - halve limoen
  • - olijfolie om te besprenkelen
  • Zet de oven aan, indien je zoete aardappelfriet gaat maken, op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappels en snijd in frieten. Leg op een bakplaat met wat olijfolie bespreken en wat zeezout erover heen. Ze gaan zodra de oven voorverwarmd is ongeveer 20-30 minuten de oven in.
  • Begin met burgers maken. Mix in een kom het kipgehakt samen met de kruiden en het ei.
  • Verdeel dit in evenredige ballen en druk plat tot een hamburger.
  • Zet een grillpan op het vuur en bak hierin met wat olijfolie de kipburgers om en om gaar.
  • Je kan ze eventueel warm houden na het bakken in aluminium folie.
  • De topping is makkelijk, je neemt alle ingrediĆ«nten waarvan;
  • je kort de inhoud van het blikje bonduelle verwarmd in een pannetje, afgiet en laat afkoelen;
  • je de lente-ui even in kleine ringetjes snijd;
  • je het sap uit de limoen perst;
  • je de avocado in kleine blokjes snijd;
  • Vervolgens alles in een schaaltje bij elkaar doet en mengt en klaar! Eventueel nog wat verse basilicum aan toe kan voegen.
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/kipburgers/