Kip uit de oven
- 4 personen
- 400 gr kipfilet
- Pakje of fles passata di pomodoro
- 1 zakje mozzarella
- Grof geraspte parmezaanse kaas 20 gr
- Verse basilicum blaadjes (handjevol)
- Zeezout en peper naar smaak
- Verwarm de oven voor op 190- 200 graden.
- Snijd de kipfilets in smallere stukken.
- Neem een ovenschaal rond of recht en leg hier de stukken kip in.
- Schenk de passata di pomodoro eroverheen, de kip moet lichtjes onder de tomatensaus staan.
- Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel over de kipfilets heen.
- Rasp wat parmezaanse kaas grof en verdeel ook dit over de kipfilets.
- Bestrooi de schaal met wat verse basilicum, houd ook wat achter voor vers erbovenop.
- Nog wat peper en zout en de schaal kan de oven in.
- Bak af in ongeveer 20-30 minuten. Dit verschilt per oven. Zet de schaal overigens niet te hoog in de oven.
- Lekker te eten met wat brood of bij wat pasta. Kies dan wel spelt of volkoren.