Kip uit de oven

Kip uit de oven

Yield: 4

Kip uit de oven

  • 4 personen
  • 400 gr kipfilet
  • Pakje of fles passata di pomodoro
  • 1 zakje mozzarella
  • Grof geraspte parmezaanse kaas 20 gr
  • Verse basilicum blaadjes (handjevol)
  • Zeezout en peper naar smaak
  • Verwarm de oven voor op 190- 200 graden.
  • Snijd de kipfilets in smallere stukken.
  • Neem een ovenschaal rond of recht en leg hier de stukken kip in.
  • Schenk de passata di pomodoro eroverheen, de kip moet lichtjes onder de tomatensaus staan.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel over de kipfilets heen.
  • Rasp wat parmezaanse kaas grof en verdeel ook dit over de kipfilets.
  • Bestrooi de schaal met wat verse basilicum, houd ook wat achter voor vers erbovenop.
  • Nog wat peper en zout en de schaal kan de oven in.
  • Bak af in ongeveer 20-30 minuten. Dit verschilt per oven. Zet de schaal overigens niet te hoog in de oven.
  • Lekker te eten met wat brood of bij wat pasta. Kies dan wel spelt of volkoren.
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/kip-uit-de-oven/