Kip Kerrie

Automatische concepten

Automatische concepten

Kip Kerrie

  • - zilvervliesrijst (zie verpakking hoeveelheid per persoon)
  • - 75 gr kipfilet per persoon
  • - 1/2 courgette
  • - 1 ui
  • - 4 grote trostomaten
  • - 1 klein pakje kokosmelk
  • - 1-2 el kerrie poeder
  • - 1 tl cayennepeper
  • - 2 tl knoflookpoeder
  • - zout en peper naar smaak
  • - olijfolie of kokosolie om in te bakken
  • - stukjes ananas
  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de courgette, tomaten en ui in kleine stukjes.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Verwarm een ruime koekenpan met wat olie.
  • Bak hierin de kipfilet tot bijna gaar.
  • Voeg de groenten toe en bak even samen op middelhoog vuur voor maximaal 3 minuutjes.
  • Onderwijl strooi je er de kruiden overheen en roer steeds door.
  • Ben je de rijst ondertussen niet vergeten? Gaat dit nog goed?
  • Doe er nu de kokosmelk bij. Op laag vuur blijf je even roeren tot de kokosmelk goed geel kleurt van de kerriekruiden.
  • Proef even of je de smaak verhoudingen van kerrie en zout goed vind.
  • Dit kan gewoon per persoon verschillen en voeg indien nodig wat extra kruiden en zout of peper toe aan het gerecht.
  • Laat het nog heel even pruttelen op laag vuur zodat de smaken goed intrekken.
  • Serveer met de rijst en de ananas en eetsmakelijk!
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/kip-kerrie/