Hartige Aspergetaart

Hartige aspergetaart

Hartige aspergetaart

  • 1 bakje kleine groene asperges
  • 1 bakje cottage cheese รก 200 gr
  • 2 eieren
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 50 gr geraspte kaas
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de bladerdeegvellen op het aanrecht om te ontdooien.
  • Snijd de champignons in schijven.
  • Mix in een kom de cottage cheese met de 2 eieren. (kan gewoon op de hand)
  • Voeg nu de geraspte kaas, zout, peper en kruiden toe.
  • Mix alles nog even door.
  • Vet een ovenschaal in (ik gebruikte een rechthoek ongeveer 25 cm)
  • Haal de papiertjes van de bladerdeegvellen af en bedek de bodem van de schaal met de vellen.
  • Snijd de andere vellen in delen zodat je de randen van de bakvorm ook kan bedeken met bladerdeeg.
  • Giet nu het mengsel van cottage cheese in de vorm en verdeel gelijkmatig.
  • Leg daar nu de schijven champignons overheen.
  • Nu zijn de asperges aan de beurt deze verdeel je over de champignons.
  • Druk alles licht aan in cottage cheese mengsel.
  • Nu kan het de oven in, zeker 30-40 minuten baktijd.
  • Tot dat bladerdeeg lekker bruin kleurt en mengsel zichtbaar gaar is.
  • Maak het jezelf makkelijk en serveer eventueel ook vlees of vis uit de oven, dan heb je complete maaltijd!
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/hartige-aspergetaart/