Gevulde Puntpaprika’s

Gevulde Puntpaprika’s

Gevulde Puntpaprika’s

  • Deze hoeveelheid gebruikten wij voor 2 volwassenen en 1 kind (2 kleine kinderen kan ook, dan heeft ieder een halve paprika).
  • 3 zoete puntpaprika's (geel, oranje en rood)
  • 300 gr kipgehakt
  • 1 middelgrote ui
  • 150 gr champignons
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 2 tl gedroogde basilicum of vers fijn gesneden
  • 1/2 tl knoflookpoeder of een vers half teentje
  • 50-75 gr geraspte kaas, eventueel met kruiden zoals in dit recept pestokaas gebruikt is.
  • Voor erbij krieltjes in schil, deze kun je meteen mee de oven in doen, lekker makkelijk!
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de champignons in hele fijne stukjes evenals de ui.
  • Meng dit door de kipgehakt met de cayennepeper, knoflookpoeder en basilicum.
  • Snijd de paprika's door de lengte door midden. En haal de zaadlijsten eruit.
  • Leg de paprika's op een bakplaat met bakpapier.
  • Vul de paprika's nu met het kipgehakt.
  • Rasp de kaas en strooi over de paprika's.
  • Zet dit eerst 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Check na 20 minuten even of het goed gaat, misschien moet de bakplaat nog stukje omhoog of juist naar beneden. Het gehakt heeft minimaal 30 minuten nodig om goed te garen.
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/gevulde-puntpaprikas/