Gevulde paprika’s

Gevulde paprika’s

Gevulde paprika's

Gevulde paprika's

  • 10 paprika’s
  • 500 gram rundergehakt (mager)
  • 1 broccoli
  • 150 gr geraspte kaas
  • 300 gram rode linzen (ecomarkt)
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 uitje
  • gehakt kruiden en peper en zout naar smaak
  • Oven voorverwarmen op 190 graden.
  • Kook de linzen zoals omschreven op de verpakking, 300 gram voor 4 personen.
  • Breng gehakt op smaak met gehakt kruiden, italiaanse kruiden of zout en peper.
  • Braad in een wok knoflook en uitje aan, doe daarbij het gehakt.
  • Rul de gehakt gaar en voeg dan de rauwe broccoli stronkjes en de gekookte linzen toe.
  • Let op dat je de stronkjes van de broccoli erg fijn hebt gesneden.
  • Roerbak het geheel van gehakt, linzen en broccoli even 2 minuten.
  • Van de paprika’s haal je nu het “dakje”af en je haalt de zaden er uit.
  • Doe nu 10 paprika’s in een ovenschaal, besprenkel ze even met wat olijfolie en wat peper en zout.
  • Nu kun je de paprika’s vullen met het roerbak mengsel van gehakt en broccoli en de linzen.
  • Als topping doe je er geraspte kaas op! Even een 10 minuten in de oven grillen en klaar.
  • Ongeveer 365 cal. per persoon
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/gevulde-paprikas/