Curry Soep

Curry Soep

Yield: 4

Curry Soep

  • 150 gr garnalen (gekookt verpakt of ingevroren)
  • 1-2 winterpenen (200 gr)
  • 1 ui
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el curry madras (jonny de boer blikje kruiden)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 cm gember vers
  • (chili)peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • optioneel: BioToday groenten bouillonpoeder (potje)
  • water toevoegen naar hoe romig en smaakvol je de soep wilt hebben
  • Maak de penen schoon en snijd in kleine stukken.
  • Snipper de ui.
  • Zet een pan op het vuur en verhit hier wat olijfolie in.
  • Bak de wortel en ui hier kort in.
  • Voeg de kokosmelk toe met de kurkuma en curry kruiden.
  • Maak de gember schoon en rasp deze, voeg toe aan de pan.
  • Als de groenten zacht gekookt zijn kun je de soep pureren met een staafmixer in de pan of als je blender geschikt is mix je het in de blender, tot alle groenten fijn gemalen zijn.
  • Doe de soep weer in de pan. Voeg er eventueel nog water bij en optioneel als je dat lekker vind wat bouillonpoedervan BioToday. De soep maak je echt op je eigen smaak, mild of juist wat pittiger, romig of meer waterig. Kies jouw variant!
  • Wanneer de soep op smaak is voeg je de garnalen toe, zorg dat je de voorgekookte variant hebt, dan hoeven ze maar even kort mee te verwarmen in de soep.
  • BioToday: deze bouillonpoeders zijn in verschillende smaken verkrijgbaar, zonder toegevoegd zout en super voor vegetariĆ«rs. Wij zijn fan!
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/curry-soep/