Courgette Broodje

Courgette Broodje

Courgette Broodje

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 200 gr courgette
  • 80 gr parmezaanse kaas
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 el rozemarijn
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de 2 eieren los in een keukenmachine (mixer).
  • Rasp de courgette in een middelfijne rasp.
  • Rasp daarna meteen de parmezaanse kaas.
  • Snijd de rozemarijn fijn.
  • Voeg de rasp van courgette en kaas toe aan de eieren en mix het samen.
  • Voeg nu de melen toe, met bakpoeder en zout en mix het geheel tot een beslag.
  • Neem een cakevorm en giet hier het beslag in.
  • Zet in de oven voor ongeveer 50 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Lekker als bijgerecht in plaats van echt brood. Serveer met pesto, tapenade of boter!
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/courgette-broodje/