Ingrediënten
350gr kipfilet in hele dunne plakken
3 tenen knoflook
1 bosui
1 oranje paprika
100 gr champignons
2 el sesamolie om in te bakken
50 ml sojasaus (minder zout variant)
2 el oestersaus
1 pakje Rice cuisine van alpro (kookroom)
Sesamzaadjes als garnering
Rijst voor erbij
*Eventueel kip vervangen door garnalen
Hoe maak je het
Snijd de kip in dunne slanke stukken. Pers de knoflooktenen uit en snijd de bosui in kleine ringen. Ook de paprika in stukken snijden, mag grof evenals de champignons in vieren of schijfjes.
Verwarm een hapjespan of sudderpan op het vuur. Verwarm hier sesamolie in om de kip met de knoflook om en om te bakken.
De kip dus alleen snel alle kanten dicht laten schroeien. Nu kan de sojasaus, oestersaus en de rice cuisine toegevoegd worden. Roer op laag vuur door.
Als laatste voeg je de paprika en champignons toe. Laat dit een klein uurtje sudderen op laag vuur. Op deze wijze wordt de kip lekker zacht!
Als laatste roer je nog even de bosui toe voordat je op schept. Zet de laatste tien minuten van het uurtje de rijst op en kook deze volgende de instructie op de verpakking.
Garneer het gerecht met sesamzaadjes.