Luchtige Amandelcake

Luchtige Amandelcake

30 januari 2019
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 200 gr amandelmeel
  • 50 gr Sukrin gold
  • 50 gr dadels (in stukjes snijden)
  • Sap van 1 limoen
  • Rasp van 1 limoen
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Stap 2 Splits het eiwit en ei-geel van elkaar.
  • Stap 3 Klop nu het eiwit met de 50 gram Sukrin helemaal stijf.
  • Stap 4 Meng in een ruime glazen schaal de amandelmeel, dadels in stukjes gesneden, het eigeel, bakpoeder, limoenrasp, limoensap en een beetje zout (dus alle ingrediënten behalve eiwit/suiker mengsel).
  • Stap 5 Spatel nu langzaam het eiwit door het amandelmeel mengsel. Het gaat een beetje lastig, maar het komt goed, gewoon rustig door blijven spatelen.
  • Stap 6 Vet een bakblik goed in, vul deze met het beslag.
  • Stap 7 Let op dit beslag komt zo’n beetje tot de helft van je vorm en deze cake blijft laag.
  • Stap 8 Bak de cake 30 minuten in de oven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *