Granola

Granola

28 oktober 2019
: 10 min
: 25 min
: 35 min

Met dit recept maak je een voorraadje homemade granola!

Door:

Ingrediënten
  • 200 gr havermout (geen instant havermout!)
  • 200 gr speltvlokken
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr walnoten
  • 1-2 handjes pure chocolade (drops of raspen van reep)
  • 75 gr honing
  • 2 el chiazaad
  • 2 el olijfolie (of een andere olie naar keuze)
  • 250 gr Griekse volle yoghurt
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Stap 2 Haal de bakplaat uit de oven en leg hier bakpapier op.
  • Stap 3 Hak de noten in stukken, maar ze zo groot als je wilt.
  • Stap 4 Meng de havermout, de speltvlokken, de noten en de chiazaden door elkaar in een kom.

  • Stap 5 Meng de olijfolie goed door de honing en doe dit bij het granolamengsel.
  • Stap 6 Schep alles net zo lang door elkaar totdat er geen droge stukjes meer zijn.

  • Stap 7 Verdeel het mengsel over de bakplaat en plaats deze in de oven.
  • Stap 8 Zet de timer op 10 minuten, dan is het tijd om de granola even om te scheppen zodat het geleidelijk bruin wordt.
  • Stap 9 Herhaal dit elke 10 minuten en blijf regelmatig checken of het niet te bruin wordt.
  • Stap 10 Granola is na ongeveer 25 minuten klaar. Haal de plaat uit de oven en laat het afkoelen.
  • Stap 11 Doe de granola in een pot, als deze luchtdicht is dan kun je het best een tijd goed houden!

Gerelateerde Posts

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer, is dat nou wat? Manlief hoor ik denken, weer een apparaat in de keuken! Je mensen als ik alles zou uitstallen aan keuken apparatuur is mijn keuken echt te klein. Dus ben ik naarstig opzoek naar een grotere keuken, groter huis of moet […]

Tripjes naar de supermarkt

Tripjes naar de supermarkt

Supermarkt stress Je kent het wel, huilende kinderen, rijen waar er echt meer dan vier wachtenden zijn, lege schappen en geen parkeerplek. Oh wat een hekel kan ik hebben aan die wekelijkse klus het tripje naar de supermarkt! Aan de andere kant ben ik helemaal […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *