Granola
28 oktober 2019
: 10 min
: 25 min
: 35 min
Met dit recept maak je een voorraadje homemade granola!
Ingrediënten
- 200 gr havermout (geen instant havermout!)
- 200 gr speltvlokken
- 50 gr amandelen
- 50 gr walnoten
- 1-2 handjes pure chocolade (drops of raspen van reep)
- 75 gr honing
- 2 el chiazaad
- 2 el olijfolie (of een andere olie naar keuze)
- 250 gr Griekse volle yoghurt
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Stap 2 Haal de bakplaat uit de oven en leg hier bakpapier op.
- Stap 3 Hak de noten in stukken, maar ze zo groot als je wilt.
- Stap 4 Meng de havermout, de speltvlokken, de noten en de chiazaden door elkaar in een kom.
- Stap 5 Meng de olijfolie goed door de honing en doe dit bij het granolamengsel.
- Stap 6 Schep alles net zo lang door elkaar totdat er geen droge stukjes meer zijn.
- Stap 7 Verdeel het mengsel over de bakplaat en plaats deze in de oven.
- Stap 8 Zet de timer op 10 minuten, dan is het tijd om de granola even om te scheppen zodat het geleidelijk bruin wordt.
- Stap 9 Herhaal dit elke 10 minuten en blijf regelmatig checken of het niet te bruin wordt.
- Stap 10 Granola is na ongeveer 25 minuten klaar. Haal de plaat uit de oven en laat het afkoelen.
- Stap 11 Doe de granola in een pot, als deze luchtdicht is dan kun je het best een tijd goed houden!