Rosbief Italiaans

Rosbief Italiaans

Rosbief Italiaans

Rosbief Italiaans

  • Stuk rosbief van ongeveer 750 gram (of runderrollade, is wel andere oventijd)
  • 1 pakje parmaham 150 gram
  • 1 blik tomaten cherry van Mutti
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje porcini (gedroogde paddenstoelen)
  • verse rozemarijn 3 takjes
  • zout en peper
  • 200 ml rode wijn
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Snijd de knoflook in schijfjes en de rozemarijn heel fijntjes.
  • Maak inkepingen rondom in de rosbief en stop hier een schijfje knoflook in.
  • Leg bovenop de rosbief de gesneden rozemarijn en wikkel nu de rosbief in de plakken parmaham.
  • Snijd de uien in grove stukken.
  • Wel de porcini minimaal 5 minuten in heet water.
  • Verwarm een goede braadpan met een klein beetje olijfolie en bak de rosbief rondom tot de ham knapperig is. Dit hoeft dus niet lang!
  • Haal de rosbief uit de pan en doe meteen de uien in de pan.
  • Bak kort aan en voeg dan de tomaten uit blik en de porcini toe.
  • Laat op laag vuur even 2 minuutjes sudderen. Voeg de rode wijn toe, roer goed door.
  • Leg nu de rosbief in de saus. Kan de oven in de pan? Dan kan deze nu voor ongeveer 30 minuten de oven. Rosbief eet je niet helemaal doorbakken!
  • Heb je geen pan die de oven in kan neem dan een diepe ovenschaal.
  • Lekker met aardappelen en een mix aan groenten uit de oven. Of serveer er een lekkere salade bij met balsamico dressing, mozzarella en verse tomaten. Eetsmakelijk.
https://gezondedutchies.nl/gezonde-dutchies/kerst/rosbief-italiaans/