Kerstdessert

Kerstdessert

Kerstdessert

Kerstdessert

  • Bosje verse munt blaadjes
  • 1 liter Griekse yoghurt
  • 1 vanille stokje of 1 theelepel vanille poeder
  • 500 gram bevroren rood fruit
  • 1 grote eetlepel honing (optioneel)
  • 8 gram agar agar of 6 gelatine blaadjes
  • Rood fruit ter garnering
  • Begin met de eerste stap, ruim van te voren, de rode gelei moet namelijk opstijven.
  • Doe 500 gram bevroren fruit met een scheutje warm water in een pannetje, roer dit eventueel met een eetlepel honing goed door.
  • Het fruit dikt in door de warmte, pureer het fruit met een staafmixer glad.
  • Voeg als het fruit goed zacht en glad is de agar agar toe.
  • Wil je gelatine blaadjes gebruiken week deze dan voor in water. Meng het geheel met een lepel en verdeel het over 4 glazen. Zet deze glazen ruim 2 uur in de koelkast.
  • Na 2 uur kun je voelen of de rode laag dikker en stevig is geworden. Je gaat dan door met de volgende stap. Meng griekse yoghurt en vanille door elkaar. Vul nu de glazen met de tweede witte laag, dus onderop rood fruit, daarna witte yoghurt.
  • Garneer de witte yoghurt met rood fruit en een munt blaadje.
  • Je simpele, magere toetje is zo klaar!
  • Tip: dit kun je heel goed voorbereiden, maak de avond voor de kerst de rode laag al klaar.
  • Meng de yoghurt en vanille ook alvast en zet deze in een afsluitbare kom in de koelkast.
  • Wat het extra feestelijk maakt is als je er een kerst koekje bij serveert, pak een bordje en bestrooi deze met poedersuiker. Zet het glas erop en koekje ernaast en voilĂ  je feest dessert is klaar.
https://gezondedutchies.nl/gezonde-dutchies/kerst/kerstdessert/