Dutchies Blog

Mis ons niet vanmiddag!

Mis ons niet vanmiddag!

Live op tv Wat spannend, vanmiddag gaat het toch echt gebeuren. Live op tv! We hebben al veel dingen mee mogen maken, maar dit is toch wel even andere koek. Het is niet eens alleen hup je beste kleren aan, make up op en gaan. […]

Kookworkshop @ Korean Kitchen

Kookworkshop @ Korean Kitchen

Kennismaken met de Korean Kitchen Op uitnodiging van Korean Kitchen zijn we met veel plezier deel gaan nemen aan hun kookworkshop in Amsterdam. De Koreaanse keuken is voor ons nog niet bekend en wij wilden ons dan ook graag laten verrassen op deze avond. Ontvangst […]

Lekker honing!

Lekker honing!

Honing, lekker en gezond

Toen wij werden benaderd door www.lekkerhoning.nl om kennis te maken met hun honing producten waren we meteen enthousiast. Honing is een veelzijdig product en heeft ook veel gezondheidsvoordelen, alleen kenden wij lang niet alle producten en mogelijkheden van honing.

bijFoodpost!

We kregen een doos binnen vol met allemaal producten. Het pakket was zeer veelzijdig, honing potjes, honing sticks, rauwe honing, propolis en verzorgingsproducten met honing. Jeetje wat een feestje, maar waar gaan we mee beginnen. Met ”gewone” honing weten we wel raad, nu de uitdaging aan ook aan gaan met de andere producten.

Laten we eens beginnen met de rauwe honing, wat is dat bijzonder en lekker. Dit is honing zoals de bijen deze maken een 100% natuurproduct. “Je kan eigenlijk alleen raathoning Rauwe Honing noemen.” De enige honing waar verder niets mee gebeurd is.

Maar je kunt de was dus opeten, hoe gebruik je het dan? Ik appte naar lekkerhoning.nl wat de beste toepassing is, want we willen het wel op juiste wijze gebruiken. Ik gebruikte het in de yoghurt, in mijn chocolade mousse en kauwde gewoon op een stukje. Bijzonder smaakvol, mijn zere keeltje had er overigens veel plezier van. 

Maar als favoriet van alle honing kwam de zonnebloemhoning bij Mirella. Die is zo romig en vol van smaak, we kunnen er potten van leegeten. Ja dat is dan weer niet heel verstandig hè! De honing is favoriet bij onze kinderen, lekker op de pannenkoek en op een gewoon beschuitje. Deze honing gebruikte ik ook in de muntthee, wat net even wat extra’s geeft. Wist je dat de herkomst van deze honing echt van zonnebloemvelden in Europa komt? Bij Denise kwam als beste uit de bus de balsemienhoning. Heel zacht en licht is deze honing. Deze honing is afkomstig uit de Biesbosch, één van de meest bijzondere natuurgebieden van Nederland.

Honing & gezondheidhoningpotjes

In deze periode zitten veel mensen met een herfst dipje, onze huid wordt droger, we hoesten en proesten wat af en de weerstand neemt af. Honing is dan een mooie aanvulling op een gezonde levensstijl, bijvoorbeeld als alternatief voor een hoestdrank. Geloof mij, Denise heeft al een potje op. Hoesten en proesten dat ze deed, drie weken langs zoals je in haar laatste blog kunt lezen!

Honing zit vol met vitaminen en mineralen. Zo bevat honing vitamine B3, vitamine B2, vitamine B5, calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium en zink.
Propolis gebruik je als natuurlijk antibioticum. Deze verhoogt onder andere je weerstand, heeft een ontstekingsremmende werking, maar heeft nog tal van gezondheidsvoordelen. De moeite waard om je eens in te verdiepen als je kwalen hebt waar je al langer mee rond loopt. Alles hierover vind je natuurlijk op de website van Lekker Honing.

Honing bevat natuurlijke suikers, dus altijd beter dan de bewerkte variant. Wel moet je ook met honing opletten als je bijvoorbeeld overgewicht hebt. Het is een balans van gezondheidsvoordelen en niet overmatig gebruik van deze lekkernij.
Eerlijk is eerlijk de honing is echt niet te vergelijken met honing die je koopt bij de supermarkt. De smaak is geweldig, je hebt zelfs volop keuze uit de verschillende soorten honing en je weet dat het van een goede plek komt. Dat vinden wij ook heel erg belangrijk.

Liefs!logo_home lekker honing

 

Lekker honing!
Wil je Gezonde Dutchies een waardering geven?
Ziek zijn en de hel van een foodie!

Ziek zijn en de hel van een foodie!

Ziek Ziek zijn is mij onbekend. Ja ik heb wel eens twee dagen dat ik me niet helemaal fit en gewoon ziekig voel. Maar het is inmiddels wel zes jaar geleden dat ik voor het laatst een echte griep te pakken heb gehad. Ik ga […]

Het binnenzwembad, kan het anders?

Het binnenzwembad, kan het anders?

Zwemmen en zwemles in het binnenzwembad Dat bewegen goed voor elk mens is dat hoef ik niet meer te vertellen. Zwemmen is een lekkere bezigheid en je kunt er goed je lichaam mee trainen. Zomers zwem ik heel graag in het buitenbad van Zwaag. Lekker […]

Trademart Utrecht

Trademart Utrecht

Bezoek aan Trademart Utrecht

Zoals jullie wellicht al weten is september een maand met enorm veel leuke uitjes. Waar food is zijn wij en we houden van alles wat daar mee te maken heeft. Eten, koken, bakken en proeven je kan ons er voor wakker maken.

Op uitnodiging van Victorinox, onze samenwerkingspartner van de scherpe mesjes mochten we een kijkje komen nemen op de trademart in Utrecht. We vertrokken na een kop cappuccino richting Utrecht. De tijd in de auto vliegt bij ons voorbij omdat er ondertussen druk gebrainstormd wordt over de toekomst van Gezonde Dutchies. Natuurlijk is er dan ook weer even een moment om bij te kletsen over wat er allemaal in ons leven gebeurd. Want hoewel we samen werken, zien we elkaar niet elke week!

Bij aankomst in Utrecht bezoeken we de 3e verdieping. Grote, maar ook kleine merken zijn hier vertegenwoordigd. Pannen, servies, machines, messen, hebbedingetjes, noem het maar op je kon het er vinden. We begonnen bij de zoutsteen demonstratie van AEG, wat een gaaf ding! Deze staat meteen hoog op ons verlanglijstje, de bavette die er op gebakken werd was echt verrukkelijk. Maar ook de mini hamburgers waren zo ontzettend smaakvol.

Daarna hebben we stands bezocht die voor ons nog onbekend waren. We hebben een handig dingetje voor knoflook te malen gespot, heel fijn want dan heb je geen naar knoflook ruikende vingers meer! Ook mooi gekleurd handgemaakt kristal servies, gave apparaten die wij wel in de keuken willen hebben staan en andere leuke producten voor in de keuken.


Bezoek aan de stand van Homeij

Maar we kwamen natuurlijk voor de stand van Homeij. Daar wilden we graag zien wat dit seizoen gaat brengen. Laten we beginnen bij de messen die volledig duurzaam en uit natuurlijk materiaal bestaan, de verpakking is zelfs gerecycled. Daarbij zijn deze messen ook nog eens goed te betalen, wat maakt dat wij fan worden van dergelijk product!

Daarna een gadget waar Mirella helemaal blij van werd, namelijk een bakje om je kruiden in vers te houden. Dit bakje van Prepara zorgt er voor dat je kruiden 3x zo lang goed blijven. Nou wat een uitvinding, beetje water onderin, rechtop in de koelkast plaatsen en klaar.

Denise ging ondertussen ijsjes maken, want er is niets leuker dan thuis je eigen ijs maken en daarna opeten. Yonanas komt met 2 ijsmachines op de markt, je bevroren fruit bovenin de machine doen even aandrukken en je ijs komt eruit. Hoe makkelijk, je kids kunnen nu zelf ijs maken zonder hulp. Er zit een receptenboek bij die je helpt de lekkerste ijscombinaties te maken!

Maar waar wij echt super enthousiast van werden is de spherifactor, deze veranderd elke vloeibaar ingrediënt in kaviaar balletjes. Wat gaaf als we dit nou eens in onze food foto’s toe kunnen passen. Dit zou nog wel eens de uitvinding voor de thuis kok van 2019 kunnen worden. Want bedenk eens hoe mooi je de plaatjes kunt maken als je met zoveel kleur kan werken en het geeft nog een extra smaaksensatie aan je gerecht.

We vinden dit soort events zo leuk omdat we geïnspireerd raken, we kunnen testen & proeven. Wil je weten waar we nog meer deze maand inspiratie gaan opdoen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, daarin laten we je weten wat we allemaal doen voor Gezonde Dutchies. Of heb je tips waar we echt naar toe moeten, mail ons dan – info@gezondedutchies.nl!

Liefs!

Trademart Utrecht
Wil je Gezonde Dutchies een waardering geven?
De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer, is dat nou wat? Manlief hoor ik denken, weer een apparaat in de keuken! Je mensen als ik alles zou uitstallen aan keuken apparatuur is mijn keuken echt te klein. Dus ben ik naarstig opzoek naar een grotere keuken, groter huis of moet […]

Je focus verleggen…

Je focus verleggen…

Wanneer afvallen niet je focus meer heeft! Zoals ik al in een eerdere blog schreef wil ik tien kilo kwijt. De weg ernaartoe gaat alleen dit keer veel moeizamer tot grote frustratie van mijzelf.  Wekelijks drie keer sporten, gezond eten en toch aankomen, hoe dan?! […]

Hoe is het nu?

Hoe is het nu?

Inmiddels ruim een maand verder na het schrijven van mijn vorige blog over hoe moe ik me voel(de).

Ik ben uiteindelijk nog naar de huisarts gegaan en daar heb ik bloedonderzoek laten doen. Schildklier werkt naar behoren, nierfunctie ook prima en geen bloedarmoede, wel een kleine verhoging van mijn leverwaarden wat de vermoeidheid kan verklaren naar aanleiding van een sluimerend virus.

Gelukkig iets logisch, maar ik was nog niet helemaal oké met het antwoord.. vermoeidheid is te verklaren, maar mijn duizeligheid, hoofdpijn, neerslachtigheid en gewoonweg geen energie hebben daar is niet volledig antwoord op gekomen.

Bijnieruitputting

Ik bedacht me dat ik een paar maanden terug die haarscan analyse van celluable heb laten doen. Met als uitkomst dat ik alert moest zijn met betrekking tot mijn gezondheid op bijnieruitputting. In combinatie met te kort aan vitamine B5 en B6, Magnesium en Omega 3. Ik heb het eerlijk gezegd toen een beetje weggewuifd, zo van, als ik nu weer wat strakker op mijn voeding ga letten dan komt het wel weer goed. Gezien dat namelijk één van de belangrijke pijlers is om aan te vliegen. 

Nu ik terug kijk op de afgelopen weken valt alles op zijn plek. Die bijnieruitputting krijg je niet snel van de een op de andere dag. Dit gaat gestaag en komt vooral voort uit (lichamelijke) stress. Hoewel ik zelf mentaal de gebeurtenissen niet direct als stress ervaar doet mijn lichaam dit wel. Het verstoort de aanmaak van cortisol dat is een belangrijk hormoon die werkt als ontstekingsremmer voor het lichaam. Eigenlijk ben ik mijn lichaam aan het uit putten door dat ik niet op een juiste manier de energie aanmaak en verbruik die het nodig heeft. Dit resulteert in allerlei symptomen, waarvan moeheid de meest voorkomende.

En laten die symptomen nu dus inderdaad kloppen en zijn deze verergerd of er zijn er in de afgelopen weken symptomen bij gekomen. Zoals de hoofdpijnen, het bewustzijn verliezen, de dutjes en spontaan in slaap vallen, instorten en geen energie meer hebben ook na het sporten.

denise2

 

Wat ben ik gaan doen?

Ik ben gaan minderen met koffiedrinken, oeps dingetje! Maar het moet. En het gaat super goed. Ik neem over het algemeen twee kopjes per dag. En de verslaving van het zo lekker vinden en nodig hebben zat dus echt in mijn hoofd. Verder ben ik inmiddels aan de vitamine B supplement en magnesium.  Na een week slikken merkte ik al een duidelijk verschil in positief stijgende lijn. Ik probeer mijn lichaam nog meer rust te geven wat het nodig heeft, echt mezelf in acht nemen dus. Daarnaast probeer ik het juiste moment te kiezen voor een sportactiviteit en laat ik deze niet al te lang duren. Wanneer ik sport en mijn lichaam wil niet, dan stop ik, heel erg balen, maar ik heb mijn energie nodig om de dag door te komen en niet om mijn voorraadje er in een half uur doorheen te jagen met sporten. Gelukkig ben ik op vakantie en ben ik hopelijk mijn lichaam en natuurlijk mijn hoofd aan het ont-stressen.  

De echte uitdaging!

Ik zal wellicht toch moeten gaan mediteren. Bewust momenten van rust nemen en gaan focussen op mijn ademhaling en geest leegmaken. Sowieso ga ik toch nu weer structureel aan de yoga, want sinds ik daar mee ben gestopt zijn deze klachten dus ook erger geworden. Wauw bizar dat ik, nu ik dit opschrijf, dingen zo duidelijk worden.

Wil je meer weten over bijnieruitputting check dan www.bijnieruitputting.com voor info. Erg waardevol om deze kennis te hebben. Je kan er wellicht iemand mee helpen want ook vrouwen die richting de overgang gaan hebben deze symptomen waarbij artsen het vaker wijten aan de overgang en voorbij gaan aan bijnieruitputting. Ook niet fijn maar wel op een andere manier iets aan te doen!

De haaranalyse van celluable heeft mij nu echt bewezen dat dit berust op feiten van gegevens die jouw haarzakje opslaat en bewaard. Ik raad het echt iedereen aan om eens te doen en aan de slag te gaan met de uitkomsten! Benieuwd of het jou ook gaat helpen? Ik geloof het wel!

Ciao uit een zonnig italië!

Liefs,

Denise

Hoe is het nu?
Wil je Gezonde Dutchies een waardering geven?
Fitbox testen!

Fitbox testen!

Review van onze ervaring met de MyFit Supply Box Oooohhh wat houden wij van verassingen. Elke maand ontvangen wij weer de nodige food post. En elke keer is het openmaken van deze post een feest. Dit keer ontvingen we een verassings box van My fit […]