Dutchies Blog

Het blijft een strijd!

Het blijft een strijd!

Strijd met mezelf Ik lig nu na het eten van heerlijke thuisbezorgde sushi op deze Moederdag languit op de bank. Ik heb afgelopen week vakantie gehad met veel eten en elke dag wel een glas wijn. En dan dit weekend nog genoten van een bbq […]

Lekker de keuken in!

Lekker de keuken in!

Lekker de keuken in! We zijn de maand april bezig met de Summerproof challenge. We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe deze bij jullie gaat!? Wat ik lastig vind met dit mooie weer is dat ik graag op terrasjes zit en nou niet altijd een spa […]

Biobite, eerlijk en stoer!

Biobite, eerlijk en stoer!

Biobite, eerlijk en stoer!

Het is best lastig om verantwoorde snacks te vinden. De supermarkt ligt vol met repen, ontbijtkoek, crackers en andere snacks waarvan de verpakkingen schreeuwen dat ze gezond zijn. Lees echter wel altijd even de ingrediëntenlijst, want niet alles is verantwoord. Toch zijn die verantwoorde tussendoortjes wel te vinden! Wij zijn bekend geraakt met Biobite en zijn fan! Biobite bevat natuurlijke ingrediënten en past in een gezonde levensstijl.

Stoere energiereep
Biobite is een verantwoorde tussendoortje zonder toegevoegde suikers. Oorspronkelijk uit de thuisoven van natuurvoedingskundige Susanne de Raaij. Tegenwoordig in licentie gebakken in een biologische (Skal) bakkerij. De reep zit vol lekkermakers: hazelnoten, amandelen, zaden, specerijen, gojibessen en veenbessen. De snoepaccenten worden geleverd door perendiksap, rozijnen, dadels en abrikozen.

Kauwen!
Dat is OK voor je spijsvertering en dus voor je hele lijf. Wie kauwt, laat zijn hersens weten dat  er goed gegeten is. De haver, gierst en boekweit of spelt in Biobite bevatten langzame koolhydraten, waardoor snackdrang uitblijft.
Zeg tegen je jezelf; ‘ik kauw van jou en ga genieten van Biobite’.

Op de website van Biobite kun je verschillende smaken van de repen en krachtkoeken bestellen. Een must-try!

Liefs,

Mirella & Deniselogo biobite

Biobite, eerlijk en stoer!
Wil je Gezonde Dutchies een waardering geven?
In alle eerlijkheid…

In alle eerlijkheid…

Eerlijkheid duurt het langst Dus vertel ik jullie dat ik mezelf vorig weekend behoorlijk heb laten gaan. Hoe dat kwam? Spontaan naar Italië voor iets dat echt geregeld moest worden, maar vervolgens er een fijn tripje van maken dat ik me heb laten gaan met […]

Summerproof

Summerproof

Leuk dat je mee gaat doen aan de 30 dagen met Gezonde Dutchies Summerproof Challenge! Laat je gegevens achter zodat je het ebook kunt downloaden. We wensen je veel succes de komende 30 dagen. Liefs Mirella en Denise SummerproofWil je Gezonde Dutchies een waardering geven?

Tripjes naar de supermarkt

Tripjes naar de supermarkt

Supermarkt stress

Je kent het wel, huilende kinderen, rijen waar er echt meer dan vier wachtenden zijn, lege schappen en geen parkeerplek.
Oh wat een hekel kan ik hebben aan die wekelijkse klus het tripje naar de supermarkt! Aan de andere kant ben ik helemaal fan van de vernieuwende concepten, meer proeven, meer beleven en inspiratie opdoen in de supermarkt. Het is een plaats waar ik vaak op nieuwe ideeën kom, een combinatie van een oud recept in een nieuw jasje. Daarom ben ik ook fan van de Allerhande even heerlijk met een kop thee inspiratie opdoen en zelf nieuwe varianten verzinnen. Het makkelijke is ook nog dat de boodschappen in je keuken worden gebracht, echt iets voor mij 🙂

Dagelijkse kost

Voor ons is eten, drinken en koken een grote passie, iets wat ons dagelijks bezig houd. We proberen ontzettend graag producten uit en geven onze ongezouten mening erover! Wij willen balans in de keuken, dus gezonde producten als basis en af en toe een lekkere uitschieter erbij. Het is ook iets waar Gezonde Dutchies voor staat; Gezonde Hollandse dames die bewust en lekker koken. Wij maken van de maaltijd graag een feestje zonder dat het teveel tijd kost.

Samenwerken met Albert Heijn

In januari wist Albert Heijn ons te vinden! Wat super leuk dat deze grote supermarkt samen wilde gaan werken met Gezonde Dutchies. Wij willen graag aantonen dat lekker eten niet moeilijk of duur hoeft te zijn! Albert Heijn helpt ons door maandelijks een inspiratie box op te sturen, wij testen heerlijke verschillende producten en geven onze mening hier natuurlijk graag over! Onze volgers trakteren we dan weer met mooie foto’s en recepten ter inspiratie. We hebben zo al heerlijke stamppotten, soepen en salades mogen testen. Met de producten van Albert Heijn worden ook wij gedwongen om gezond te koken met spullen uit de supermarkt.

Al 130 jaar is Albert Heijn (of Appie) de supermarkt van en voor ons allemaal. Als oudste nog bestaande supermarktketen van Nederland vullen we dagelijks zo’n vijf miljoen borden. AH zorgt ervoor dat de klant altijd lekkere, gezonde, duurzame en betaalbare producten in hun winkelschappen kan vinden!

Volg jij onze kookavonturen met Albert Heijn ook? We hebben een uitdaging voor je? Welk gerecht zou je graag door ons in een gezond jasje gestoken zien, denk aan pasta, stamppot, pizza, patat etc etc waar wil jij nou eens een gezonde variant van? Mail ons of laat een reactie achter onder dit bericht. Zet ons voor die uitdaging, we pakken hem graag aan!

Liefs,

Mirella

Tripjes naar de supermarkt
Wil je Gezonde Dutchies een waardering geven?
Is brood gezond?…Dit zegt Elsbeth over brood

Is brood gezond?…Dit zegt Elsbeth over brood

Is brood gezond? Het eten van brood ligt af en toe best onder vuur Er is al heel veel geschreven en verteld over wat nu ‘gezond’ eten is. En wat mij betreft is er op dit gebied niet één waarheid. Net zoals dat voor alles […]

Gezin & gezond, hoe dan?

Gezin & gezond, hoe dan?

Gezin & gezond, hoe dan? Een druk gezinsleven en toch gezond doen? Hoe dan..? Iets wat ik geregeld hoor. Maar eigenlijk valt dat allemaal heel goed mee. Snacken doen wij ook nog gewoon en dan niet van dat gezonde, suikervrije of zonder toevoegingen snoep. Nope, gewoon […]

Even voorstellen onze nieuwe Belgische blogger

Even voorstellen onze nieuwe Belgische blogger

Graag stellen we voor…

blog gezonde dutchies

Hi lieve lezers,
Mijn naam is Wietske en samen met mijn vriend Helder en zoontje Lino wonen we net over de grens in België. We hebben een druk leven met allebei een fulltime job en daarnaast onze eigen webshop, De Wollige Cactus, waar je de laatste trends kunt vinden op het gebied van lifestyle voor baby’s en kids.
Ondanks ons drukke tijdschema proberen we er een zo gezond mogelijke levenstijl op na te houden. Benieuwd hoe wij dat doen?

Volgende week vind je mijn eerste blog hier online! Ben je nieuwsgierig naar
De Wollige Cactus, neem dan even een kijken op www.dewolligecactus.be.

Tot snel!

Wietske

Even voorstellen onze nieuwe Belgische blogger
Wil je Gezonde Dutchies een waardering geven?
Sukrin als suikervervanger…wij hebben het getest!

Sukrin als suikervervanger…wij hebben het getest!

Zoet zoeter zoetst…… Dat wij van gezonde snacks houden weten jullie wel, maar smaken die snacks nou altijd lekker? Een snackballetje uit ons boek is niet te vergelijken met een bonbon uit Belgie, maar daar heb je het verschil al. De snackballetjes voeden en een bonbon […]