Dutchies Blog

Waarom ik soms even offline ben…

Waarom ik soms even offline ben…

Offline het nieuwe online De laatste weken zit ik niet zo lekker in mijn vel. Ik ben moe, heel erg moe. Mijn hoofd echter niet die wilt nog zo veel, maar mijn lijf protesteert. Slapen wil ik, alleen maar slapen. Toch geef ik niet toe […]

Succes begint waar anderen opgeven, maar jij door zet!

Succes begint waar anderen opgeven, maar jij door zet!

Waarom je door moet zetten? Er is niets zo ingewikkeld als het menselijk lichaam, elk lichaam reageert anders en daarom is er nooit een blauwdruk die je verteld hoe het moet en wat precies werkt. We weten allemaal dat als we veel snoepen en snacken we […]

Market 33 | Urban Foodhal

Market 33 | Urban Foodhal

Urban Foodhal

Op uitnodiging van Market 33 mochten wij als foodbloggers met enkele van onze volgers kennis maken met hun urban foodhal concept. We namen Linda, Yvette en Janneke mee naar deze avond.
Market 33 bevind zich op de Zuidas in Amsterdam. Tussen de hoogbouw van kantoren zit deze van buiten niet opvallende foodhal, wat betekent dat je verrast wordt als je eenmaal naar binnen stapt.

Sfeer & lekker eten

De sfeer is prettig binnen de foodhal. In het midden van de zaak wat van iets lager gelegen naar wat hoger gelegen loopt vind je voldoende zitplaatsen en achter in de zaak kun je wat meer de rust op zoeken. Je hebt keuze uit tien verschillende restaurantjes en zelfs vegan ontbreekt niet aan het geheel!
Kom je met een groep dan kiest iedereen voor zichzelf waar je op dat moment zin in hebt en kun je toch gezamenlijk eten.
En je treft geen standaard menukaart gerechten!

Bijzondere smaken

Er zijn chefs bij die echt iets bijzonders klaar maken! Van een doodnormale pita is bij PitaQueen geen sprake. Hier hebben wij een smaaksensatie ervaren! De chef was echt met passie betrokken bij wat hij maakte en de bijeen gekozen smaken waren fantastisch, dus die passie proefde je meteen terug.

pitaqueen

Bij de Italiaan kon ik mijn favoriet bestellen namelijk Piadina. Een wrap achtige platbrood maar dan echt wel even anders. Komt uit de regio Emilia Romagna en is bijzonder lekker met rauwe ham en rucola. Maar je kunt er heerlijk mee variëren.
Van deze chef kregen we een bijzonder lekkere gevulde ravioli in een Ragú saus. Mijn hemel dat smolt op je tong weg, zo zacht en lekker.

piadina

De vegan hotspot was ook verrassend goed. Een vegan flammkuchen en de eetbare bloemen maakt er een mooi plaatje van! De vega kroketjes waren een lekkere hartige snack. Yum!

vegan

Maar dan heb ik nog niet eens alles verteld, zoals de sushi die was net zo goed fantastisch. Mirella en ik zijn beide enorme sushi fan dus dat kwam mooi uit. Je kunt er ook nog terecht voor verschillende bowls die je helemaal zelf kan samenstellen. Trek in een cocktail? De gin-Tonic is er heerlijk! Kortom het kan niet op in Market 33.

sushi

We hebben het super leuk gehad en vinden het een echte aanrader om als je in de buurt van Amsterdam Zuid bent Market 33 te bezoeken.

OPENING HOURS

Monday – Friday
Open from 08:00 for coffee, tea, juice & breakfast. 
Food served from 11:00 – 21:00

Saturday & Sunday
Closed

LOCATION

Claude Debussylaan 33
1082 MC Amsterdam

* foto’s in de blog zijn gemaakt door Gezonde Dutchies, de uitgelichte hoofdafbeelding komt van de website van Market33.

Market 33 | Urban Foodhal
Wil je Gezonde Dutchies een waardering geven?
Tof project Ekoplaza ten einde!

Tof project Ekoplaza ten einde!

Wat een tof project, we kunnen echt niet anders zeggen. We mochten 5 weken lang voor Ekoplaza koken, maar met een opdracht. Duurzame, verantwoorde producten gebruiken en maximaal vijf ingrediënten voor een gerecht gebruiken. We waren dus veel in de lokale Ekoplaza winkel te vinden, jeetje wat […]

Bloed, zweet en ……

Bloed, zweet en ……

Wel of geen tranen? Oké als je aan deze blog begint hoop ik dat je vrouw bent, of een man die heel veel begrip heeft voor vrouwelijke problemen. Zo niet, sla deze update dan even over. Je bent gewaarschuwd! In mijn laatste blog twee weken geleden deelde […]

Waarom diëten niet werkt…

Waarom diëten niet werkt…

Waarom zou je op dieet gaan?

De hamvraag! Want waarom kies je hiervoor? Over het algemeen ga je diëten omdat je kilo’s kwijt wilt én snel. En inderdaad dat resultaat boek je wel met een dieet, welke dan ook, want ja allemaal hebben ze hetzelfde effect. Het ene dieet werkt of past beter bij je dan het andere en keus genoeg, toch? Vervolgens ben je ook nog eens snel overtuigd als je na lange tijd een vriendin weer ziet die toch even snel vijf kilo is afgevallen, wauw! Dat wil jij ook natuurlijk… dus daar ga je…

Je begint met grote motivatie en doorzettingsvermogen, want jij kan dit ook, toch? Natuurlijk kan jij dit, want je hebt een doel voor ogen en dat doel ga je halen. Voor je het weet zijn de eerste twee kilo’s er af! Yes!

kracht

Wat doe je jezelf aan?

En ik denk bij mezelf, wat doe je jezelf aan? Want het kan anders en jij weet ook wel dat je het resultaat niet vast houd als je niet iets drastisch anders gaat doen. Ik wil het liefst heel hard tegen je roepen; ‘Je eet die vijf kilo er zo weer aan als je stopt met je dieet en je weer door gaat met hoe je er voor bezig was.  Ik wil je zo graag helpen!’. Maar je bent eigenwijs en je bent terecht blij met je behaalde resultaat. Dus wuif je mijn advies in de wind. Enkele maanden later sta je voor de spiegel en zit er toch weer wat gewicht aan, meer dan je zou willen. Dan denk je aan deze blog en aan mij, helaas, want ik heb stiekem wel gelijk. Echter zal ik nooit tegen je zeggen, ik heb het je gezegd, ik heb je gewaarschuwd, al die verspilde energie en kracht, nee dat zou ik je nooit zeggen. Ik omarm je en zeg; ‘kom laten we het samen doen’.

gezond afvallen

Beetje to much Denise

Nu moet je bovenstaande even met een knipoog lezen hè dames en heren. Maar ik word er oprecht verdrietig van als ik mensen in mijn omgeving hoor ‘ik ben (weer) op dieet’. Ik wil niet eens weten welk dieet, ik wens je succes en hoop dat het je brengt wat je er van verwacht, liever wil ik je helpen. Echt, ik weet niet alles beter, maar vanuit Gezonde Dutchies kunnen we je wel het juiste pad op sturen waarbij je het gewenste resultaat boekt en dit ook zo houdt. Ja de weg is langer, op een andere manier intensiever, maar ook effectief en nog belangrijker gezond!

Redenen waarom je niet moet diëten

Ik heb mijn punt wel gemaakt denk ik. Toch wil ik je nog even verduidelijken waarom een dieet volgen nadelig is:

  • diëten is een korte termijn visie;
  • je bent meer negatief bezig met voeding dan positief;
  • je ontneemt je zelf te veel, genieten van eten staat niet bovenaan;
  • het heeft geen positief effect op je humeur en je hormoonhuishouding;
  • je stofwisseling vertraagt, je lijf gaat in spaarstand;
  • het bekende jojo effect, je kan zomaar juist zwaarder worden dan je voorheen was;
  • diëten kost je onnodig veel geld;
  • je krijgt niet altijd alle benodigde voedingsstoffen en energie binnen om je lichaam gezond te houden.

Nou, meer hoef ik niet te zeggen toch?

Liefs,

Denise

Kennismaken met een gezonde levensstijl zoals Gezonde Dutchies, start dan met ons boek!

Waarom diëten niet werkt…
Wil je Gezonde Dutchies een waardering geven?
Buikje in en Smile!

Buikje in en Smile!

Tamelijk perfectionistisch! Selfies, posts, apps, bewerken, filters, allemaal hebben ze te maken met de wereld van instagrammers. En als “echte” mensen moeten we steeds nog wel een beetje wennen aan onze lokale bekendheid. Afgelopen week hadden heel veel leuke dingen, waar we je zeker meer […]

Krachtig lichaam, hoe bereik je dit?

Krachtig lichaam, hoe bereik je dit?

Je ziet vanuit ons over het algemeen foto’s van gerechten en inspiratie met recepten over gezonde voeding. Ook laten we zien dat Mirella en ik sporten want dat hoort bij een gezonde levensstijl. Zelf ben ik trainer bij Mom in Balance, het gaat hierbij om […]

Vriend en Vijand

Vriend en Vijand

Eten, mijn vriend en mijn vijand!

Dat ik liefde voor eten heb, dat kan jullie niet ontgaan zijn. Die liefde is er bij mij met de paplepel in gegoten. Thuis toen ik klein was aten we vaak aardappels met groenten, het lekkerste vond ik de rode kool met gehaktballen van mijn moeder. Mijn vader werkte op zee, maar als hij dan aan land was dan kookte hij graag! We aten de heerlijkste rijsttafels, zijn zelf gebakken brood en mijn moeder bakte vaak een lekkere taart. Op vrijdag avond ging ik naar de supermarkt om toastjes met lekkers te kopen, dat was onze snack tijdens tv of film avond.

Passie
Nog steeds heeft mijn moeder passie voor taart. Mijn vader volgt regelmatig een kookcursus en heeft een kook clubje.
Ja die liefde is goed gevoed bij mij dus ook die Bourgondische inslag! Ja oeps, biertje hier, wijntje daar, hapje overal wat van nemen, zoetige snacks en taarten, ik kan het allemaal wel waarderen. Daarom is foodbloggen de ideale hobby, niks leukers en lekkerders dan nieuwe dingen proberen en recepten ontwikkelen.

Vijand
En hier is dan ook meteen mijn grootste vijand. Helaas heb ik niet het lichaam dat alles maar tot zich kan nemen en er niks gebeurd. In tegenstelling tot mijn man en zoon, die alles kunnen eten wat los en vast zit. Bij mij gaat elk pondje door mijn mondje! Ik kan slecht tegen koolhydraten en helaas ben ik ook gebaat bij regelmatig en vezelrijk eten. Voor mij is mijn eigen weekmenu eigenlijk het beste “als ik me er nu ook eens aan ging houden “.

Ik mag zo vaak nieuwe producten uit proberen en krijg ook regelmatig opdrachten om creatieve recepten te verzinnen en die moet je dan ook proeven! Kortom ik moet aan mijzelf toegeven en aan de rest van de wereld, aan jullie, dat ik toch weer 7 kilo ben aangekomen. Ik heb het er gewoon weer aan gegeten. Hoe triest is dat, wat een sukkel ben ik ook!
Ik hoor jullie denken….
Het is en blijft een strijd, welke ik meestal door mijn gebrek aan wilskracht en door mijn foodblog hobby verlies.

Verandering!
Tijd voor een stevige aanpak! Ik heb mijn oude vertrouwde personal coach weer in de arm genomen. Bij Saskia ga ik tot het uiterste en ze is mijn stok achter de deur. Ja ik ben ook maar een mens en heb die stok soms keihard nodig. Waar ik anderen help, coach en inspireer, heb ik dat zelf ook wel eens nodig. Iemand die mij coacht en inspireert alles uit mezelf te halen, mijn geweten. De komende weken zal ik mijn verhaal met jullie delen, het verhaal van beter eten, beter voor mijzelf zorgen en de wilskracht om die 7 kilo er weer af te trainen!

Ik ben benieuwd hoe jullie dat doen! Wil jij je persoonlijke verhaal met mij delen? Mail dan jou verhaal naar info@gezondedutchies.nl.

Liefs,

Mirella

Vriend en Vijand
Wil je Gezonde Dutchies een waardering geven?
5xLKKRDR met Ekoplaza

5xLKKRDR met Ekoplaza

De 5xLKKRDR met Gezonde Dutchies Toen wij de vraag kregen om met Ekoplaza samen te werken in de LKKRDR weken werden we meteen enthousiast! We houden van koken, liefst puur natuur en we staan voor simpel, snel en gezond! Deze combi gaat natuurlijk perfect samen […]