Dutchies Blog

Is brood gezond?…Dit zegt Elsbeth over brood

Is brood gezond?…Dit zegt Elsbeth over brood

Is brood gezond? Het eten van brood ligt af en toe best onder vuur Er is al heel veel geschreven en verteld over wat nu ‘gezond’ eten is. En wat mij betreft is er op dit gebied niet één waarheid. Net zoals dat voor alles […]

Gezin & gezond, hoe dan?

Gezin & gezond, hoe dan?

Gezin & gezond, hoe dan? Een druk gezinsleven en toch gezond doen? Hoe dan..? Iets wat ik geregeld hoor. Maar eigenlijk valt dat allemaal heel goed mee. Snacken doen wij ook nog gewoon en dan niet van dat gezonde, suikervrije of zonder toevoegingen snoep. Nope, gewoon […]

Even voorstellen onze nieuwe Belgische blogger

Even voorstellen onze nieuwe Belgische blogger

Graag stellen we voor…

blog gezonde dutchies

Hi lieve lezers,
Mijn naam is Wietske en samen met mijn vriend Helder en zoontje Lino wonen we net over de grens in België. We hebben een druk leven met allebei een fulltime job en daarnaast onze eigen webshop, De Wollige Cactus, waar je de laatste trends kunt vinden op het gebied van lifestyle voor baby’s en kids.
Ondanks ons drukke tijdschema proberen we er een zo gezond mogelijke levenstijl op na te houden. Benieuwd hoe wij dat doen?

Volgende week vind je mijn eerste blog hier online! Ben je nieuwsgierig naar
De Wollige Cactus, neem dan even een kijken op www.dewolligecactus.be.

Tot snel!

Wietske

Even voorstellen onze nieuwe Belgische blogger
Wil je Gezonde Dutchies een waardering geven?
Sukrin als suikervervanger…wij hebben het getest!

Sukrin als suikervervanger…wij hebben het getest!

Zoet zoeter zoetst…… Dat wij van gezonde snacks houden weten jullie wel, maar smaken die snacks nou altijd lekker? Een snackballetje uit ons boek is niet te vergelijken met een bonbon uit Belgie, maar daar heb je het verschil al. De snackballetjes voeden en een bonbon […]

Valentijn vieren @ Abel’s Deli

Valentijn vieren @ Abel’s Deli

Valentijn vieren Toen we de uitnodiging ontvingen om bij de opening te zijn bij Abel’s Deli op 14 februari hoefden we er niet lang over na te denken. We waren namelijk erg benieuwd naar dit concept in Utrecht! En onze mannen, ach die hebben niets […]

Gezonde Dutchies op de Gezondheidsbeurs 2018

Gezonde Dutchies op de Gezondheidsbeurs 2018

Op de Gezondheidsbeurs!

Een week geleden stonden we op de gezondheidsbeurs om jullie te vertellen wat onze missie is. Waarom we met Gezonde Dutchies zijn begonnen. We zijn namelijk zelf het levende bewijs dat je die knop echt om kan zetten! Mirella verloor 17 kilo en ik 10 kilo. Daarnaast heeft Mirella een zoon Jelle die een andere manier van eten ook echt hard nodig had in verband met zijn hypoglykemie. Zie de voor en na foto’s van ons. Maar er gebeurde niet alleen iets aan de buitenkant…

mirella voor en na

Denise voor en na

Meer effecten…

Door het veranderen voor onze voedingspatronen en bewuster kiezen voor nog puurdere en gezondere voeding ontstond er een nog groter plezier in koken en bakken. We creëerden er op los in de keuken, nieuwe recepten werden geboren! Meer energie, minder snoepbehoefte en beter slapen waren allemaal positieve effecten naast het verliezen van kilo’s vet!

De beurs

Terug naar de beurs, want dat vonden we ook best spannend kan ik je vertellen. We merkten dat ons verhaal goed aansloot op de behoefte van onze luisteraars. Leuke reacties zoals ; ”Jullie zijn zo heerlijk nuchter en normaal”, ”Waar vind ik het recept van de Pannenkoekentaart?”(deze gebruikten we als voorbeeld om groenten in te verstoppen). ”Fijn dat jullie laten zien dat het écht kan en vol te houden is!”, ”Top dat dit gewoon allemaal lukt binnen het drukke gezinsleven”. Daarnaast hebben we zelf natuurlijk ook onze ups & downs en daar zijn we ook open en eerlijk over. Voor ons is de driehoek van Mindset – Voeding – Beweging echt heel erg belangrijk. De balans houden is continu goed voor jezelf zorgen op deze drie gebieden, zit dit goed dan gaat alles ook veel makkelijker. Wat was het fantastisch leuk om hier te zijn en om enthousiaste mensen die gezondheid net zo belangrijk vinden als wij te mogen ontmoeten.

Ons kookboek

We krijgen ook nog steeds veel vragen over ons kookboek. Het is een kookboek met meer dan vijftig recepten die voor iedereen bruikbaar is. Recepten voor het ontbijt, lunch, diner, dips & spreads en natuurlijk ook snacks & sweets! Je kunt dus elke dag vanuit het kookboek dagmenu’s samenstellen uit alle recepten. We gebruiken zo min mogelijk suikers, maar zeker geen geraffineerde suikers. Ook staan er vegetarische recepten in, of ze zijn vegetarisch te bereiden. We hebben het boek zo gemaakt dat het voor een breed publiek interessant is, maar door de cartoons te gebruiken zeker geschikt voor gezinnen. Wij geloven er echt in dat als je kinderen al jong betrekt in het bereiden van gerechten ze ook meer open zullen staan voor proeven, proberen en experimenteren.

Het kookboek kost € 19.95 je krijgt er overigens nu wel een GRATIS Ebook bij met 4 weekemenu’s om je een vliegende start te geven!

Heb je nog vragen? Mail ons dan: info@gezondedutchies.nl

Liefs,

Denise & Mirella

Gezonde Dutchies op de Gezondheidsbeurs 2018
Wil je Gezonde Dutchies een waardering geven?
Geen dag zonder koffie!

Geen dag zonder koffie!

Koffie! Mijn dag start met koffie, ja ik weet het hier kunnen we over discussiëren. Maar voor mij gaat er geen dag voorbij zonder koffie, cappuccino of espresso. Ik drink ongeveer 2 kopjes op een dag en dat vind ik best netjes. Het is mijn […]

Goede voornemens!

Goede voornemens!

Suikerzoete decembermaand Gelukkig, gezond & fit 2018! De decembermaand met suikerzoete verleidingen laten we nu toch echt achter ons. Een nieuw jaar is gestart en zorgt ervoor dat we allemaal goede voornemens hebben. Waarom hebben we die eigenlijk pas weer bij elke jaarwisseling? Je kunt […]

Het leed dat december heet!

Het leed dat december heet!

Aankomen in de december maand?! 

Ja mensen die mooie, gezellige en warme maand december is toch ook best een kleine frustratie maand. Het begint eigenlijk al met 11 november waarbij die pot met snoep die in de huiskamer staat en roept: pak mij, pak mij!

Nou vooruit 1 chocolaatje dan, acht 2 kan ook en 3… oké weer een kilo er aan. Dan komt een week later die oude man in het land. Super leuk die intocht maar dan toch een pepernootje hier en daar. Mama mag ik schuimpje? En dan weer aan de pepernoten. Oké, wees sterk! We gaan met Gezonde Dutchies een weekmenu volgen, gewoon er weer even tegenaan. Hup netjes eten, sporten en mijn rust pakken. Het gaat goed, we houden ons er keurig aan. Maar dan komt pakjes avond, helemaal los….met wijn, niet met pakjes natuurlijk. Maar overdag weer herpakken. Tot dat ik een appje krijg; zus kom je even langs we willen vertellen of we een jongen of meisje krijgen. Yeahhh ik word weer tante. Met taart moet dit gevierd worden, want ja zo’n boy girl taart is te leuk. Zeg dan maar eens nee tegen zo’n stukje taart op deze bijzondere aangelegenheid. Kerstdiners, chocoladeletters, appelflappen en oliebollen december is een maand waarin we (behoorlijk) wat lekkere dingen eten. En dat zorgt er vaak voor dat we aankomen tijdens de feestdagen.

Onderzoek

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan waarin een grote groep mensen werd gemeten voor, tijdens en na de feestdagen om zo het verband tussen het lichaamsgewicht en de periode van het jaar vast te stellen. Uit één van die onderzoeken blijkt dat veel mensen in de winter sowieso gemiddeld een halve of hele kilo aankomen omdat ze dan gewoonweg minder bewegen. Hoeveel kilo’s mensen gemiddeld aankomen tijdens de kerst, verschilt per onderzoek. Bij het ene onderzoek was de gemiddelde gewichtstoename 0,37 kilo bij het andere maar liefst 4,4 kilo. Over het algemeen komen mensen tussen de 0,5 en 6 kilo aan. Alleen mensen die overgewicht of obesitas hebben, komen meer aan: tussen de 6,1 en 8,8 kilo!

Terwijl ik dit schrijf denk ik wat een maand! Alles gaat om eten en drinken en ik ontplof nu al voor mijn gevoel.

Tips & tricks

Ja ook ik ben niet perfect en zo’n maand als deze is best lastig. Maar wat kun je doen om de draad weer op te pakken en van die lekkernijen-verslaving af te komen? We geven je 5 tips voor de laatste 2 weken van het jaar!

  • Ga naar buiten, hoe lastig ook. Even een wandeling voor het slapen gaan of half uurtje in je lunchpauze.
  • Eet door de weeks normaal, gun jezelf die momenten met lekkere dingen, maar herpak jezelf ook weer. Dus maak gewoon weer smoothies, mugcakes en salades.
  • Maak een boodschappenlijstje en weekplanning, als je nu al weet wat je gaat maken dan is het makkelijker om de verleiding van “we doen lekker makkelijk” te weerstaan.
  • Drink water, veel water!! Zo heb je een vol gevoel en voorkom je dat je zoete drankjes en sapjes gaat pakken. Lekker die sinaasappelsap, maar wel alleen in het weekend of met kerst!
  • Accepteer nu dat het wat minder gaat en complimenteer jezelf op de dagen dat het goed gaat! Want dat is weer een dag die je hebt overwonnen.

Bedenk dat je niet aan komt van twee kerst maaltijden. Om een kilo aan te komen moet je heel veel meer calorieën binnen hebben gekregen dan normaal. Vaak komt dat doordat je om de kerstdagen heen ook veel gegeten (kerstkransjes, kerststol) en meer alcohol gedronken hebt. Je winst zit niet in de kerst maar juist om de dagen met kerst heen!

In januari starten Denise en ik ook weer met bewust gezond eten en willen ook nog wel wat afvallen, doe je mee?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt, tips, recepten en aanbiedingen. We starten in januari op basis van ons boek met weekmenu’s. Ze zijn voor het hele gezin, maar als je wilt afvallen kan dat zeker. De basis is regelmaat en afwisseling, voor de kinderen adviseren we extra voedingsstoffen. Maar je hoeft zeker niet apart te koken.
Dus begin jij ook 1-1-2018 met afvallen en gezond eten?

Check onze webshop voor de januari aanbieding en overtuig jezelf alvast van je goede voornemen gezond en bewust te eten!

Liefs,

Mirella

Het leed dat december heet!
Wil je Gezonde Dutchies een waardering geven?
Review | Pulsin Repen

Review | Pulsin Repen

Snacktime met Pulsin repen! Tijd om jullie kennis te laten met Pulsin repen die wij hebben mogen testen afgelopen weken.We kregen een pakketje opgestuurd met diverse smaken van deze repen zowel de raw choco als de haver variant. Onze eerste reactie was heel enthousiast alleen […]