Choco Speculaascake
22 oktober 2019
: 15 min
: 30 min
: 40 min
: Makkelijk
Ingrediënten
- 100 gr amandelmeel
- 50 gr speltmeel
- 25 gr boekweitmeel
- 25 gr zusto of kies voor 4-6 el honing
- 3 grote eieren (of 4 middelgrote)
- 3 el cacaopoeder
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 el speculaaskruiden
- 3 el kokosolie (gesmolten)
- 1-2 el hazelnootstukjes (kan zelf noten hakken)
- snuf zout
- Is het beslag wat droog? Doe er dan wat (amandel)melk doorheen mixen, steeds beetje bij beetje tot het beslag wat smeuïg wordt.
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Stap 2 Meng in een kom het amandelmeel, speltmeel, cacaopoeder, zusto, speculaaskruiden, bakpoeder en zout.
- Stap 3 Meng in een andere kom de eieren en kokosolie.
- Stap 4 Meng de inhoud van de kommen samen tot een beslag. Roer met een spatel de hazelnootstukjes erdoor.
- Stap 5 Bekleed een bakblik met keukenpapier en giet het beslag hierin.
- Stap 6 Bak de cake in ongeveer 25/30 minuten gaar.
- Stap 7 De cake hoort van binnen nog een beetje smeuïg te zijn, dus bak de cake niet de droog.