Choco Speculaascake

Choco Speculaascake

22 oktober 2019
: 15 min
: 30 min
: 40 min
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr speltmeel
  • 25 gr boekweitmeel
  • 25 gr zusto of kies voor 4-6 el honing
  • 3 grote eieren (of 4 middelgrote)
  • 3 el cacaopoeder
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 3 el kokosolie (gesmolten)
  • 1-2 el hazelnootstukjes (kan zelf noten hakken)
  • snuf zout
  • Is het beslag wat droog? Doe er dan wat (amandel)melk doorheen mixen, steeds beetje bij beetje tot het beslag wat smeuïg wordt.
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 2 Meng in een kom het amandelmeel, speltmeel, cacaopoeder, zusto, speculaaskruiden, bakpoeder en zout.
  • Stap 3 Meng in een andere kom de eieren en kokosolie.
  • Stap 4 Meng de inhoud van de kommen samen tot een beslag. Roer met een spatel de hazelnootstukjes erdoor.
  • Stap 5 Bekleed een bakblik met keukenpapier en giet het beslag hierin.
  • Stap 6 Bak de cake in ongeveer 25/30 minuten gaar.
  • Stap 7 De cake hoort van binnen nog een beetje smeuïg te zijn, dus bak de cake niet de droog.
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *