Broodpudding
26 januari 2019
: 10 min
: 30 min
: 40 min
: Makkelijk
Oké het is niet het slankste recept, maar perfect voor een lazy sunday! Zaterdag avond een gezellige avond gehad en nog stokbrood/turksbrood over? Bewaar deze dan voor je zondag ochtend verwenmoment.
Ingrediënten
- 5 eieren
- 400 gr oud brood
- 1 banaan
- 10 dadels
- 1 el kaneel
- 2 appels
- 200 ml room
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Stap 2 Meng in de blender de room, dadels, eieren en banaan tot een glad mengsel.
- Stap 3 Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
- Stap 4 Leg deze in de ovenschaal en strooi er kaneel over.
- Stap 5 Daarop leg je het brood wat je in kleine brokjes scheurt.
- Stap 6 Meng de appel, kaneel en broodblokjes door elkaar.
- Stap 7 Nu giet je het ei mengsel er overeen.
- Stap 8 Zorg ervoor dat al het brood in het mengsel ligt.
- Stap 9 Doe ovenschaal 30 minuten in de oven en klaar!
- Stap 10 Wel af en toe kijken of de bovenkant niet te snel gaat.