Bosbessencake
30 januari 2019
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: Iets minder makkelijk
Om het beslag mooi luchtig te krijgen moet je nauwkeurig de stappen volgen. Dit maakt dat het proces iets ingewikkelder is dan anders.
Ingrediënten
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 50 gr speltmeel
- 30 gr kokosbloesem suiker
- 100 gr gesmolten kokosolie
- 5 eieren
- Snufje zout
- Halve limoen sap en eventueel wat rasp
- 100 gr blauwe bessen
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Stap 2 Zorg dat de 5 eieren op kamer temperatuur zijn.
- Stap 3 Splits het eiwit en eigeel van elkaar.
- Stap 4 Doe in een kom een snufje zout, eiwitten, limoensap en kokosbloesem suiker.
- Stap 5 Klop dit ongeveer 5 minuten tot een zeer luchtig geheel.
- Stap 6 Wanneer de eieren goed zijn opgeklopt voeg je langzaam het eigeel toe en klop je door.
- Stap 7 Haal nu beide melen door een zeef boven een schone kom. Zo haal je de klontjes eruit.
- Stap 8 Voeg daar de gesmolten kokosolie aan toe en klop dit goed door elkaar.
- Stap 9 Nu heb je dus 2 kommen, 1 met het opgeklopt ei mengsel en 1 met het meelbeslag.
- Stap 10 Spatel nu langzaam het meelbeslag door de opgeklopte eieren.
- Stap 11 Vet je bakblik goed in en giet het beslag er in.
- Stap 12 Strooi de blauwe bessen op de bovenkant erover.
- Stap 13 30 minuten in de oven en klaar!